Диета с високо съдържание на мазнини и с малко въглехидрати може да подобри когнитивните функции при повишен риск от развитие на болестта на Алцхаймер, съобщи електронното издание Юрикалърт, като цитира учени от университета в Мисури.
Те изследват как може да се запази здравето на мозъка при рискови групи и установяват, че тайната може да се крие и в храната. Оказва се, че риба и морски дарове, месо, зеленчуци без скорбяла, плодове, ядки, семена, яйца и дори млечни продукти с високо съдържание на мазнини имат благоприятно влияние върху мозъка, информира Юрикалърт.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.