80% от изнасяния като френски бил наш, но преопакован
България се нарежда на второ място по производство на гъши дроб в света след Франция. Третото място е за Унгария, съобщи “Инвестор”.
Българската продукция успява да завладее пазара в Белгия и да изпревари по продажби традиционни производители. Това пък разказва в свой репортаж от с. Милево, област Пловдив, немската телевизия RTL. Внасяният в Брюксел гъши дроб от България струвал едва 25,70 евро за килограм, докато френският бил с цена 41,70 евро. Уточнява се, че произвежданият у нас дроб е от гъски, излюпени от яйца, внос от Франция.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.