С устойчивост и партньорство “Евроинс” инвестира в деца за по-добро образование и смели мечти

Застрахователната компания им вдъхва увереност, че всичко може да се постигне

Дългосрочно партньорство и устойчивост във времето - това са двата основни принципа, които водят “Застрахователно дружество Евроинс” АД в корпоративната социална отговорност. Тя е насочена към подкрепа на проекти и политики в областите образование, спорт, околна среда и изкуство.

В компанията обаче твърдо вярват, че най-добрата инвестиция в бъдещето на обществото е подпомагането на децата и тяхното развитие. Тя има гарантирана възвръщаемост - добре образовани млади хора, готови да преследват мечтите.

Затова в годините от “ЗД Евроинс” АД като част от “Евроинс Иншурънс Груп” - една от най-големите независими застрахователни групи, оперираща в Централна и Източна Европа, са припознали като своя кауза проектите, свързани най-вече с деца в неравностойно положение, лишени от родителски грижи. Защото виждат смисъл

да им

покажат, че

светът може

да е по-добър,

по-шарен и

по-смислен

от този, който понякога ги заобикаля. И така да ги стимулират да се борят, да учат и да се стремят към него, вярвайки, че всичко е възможно, стига много да го искаш, да се трудиш и да не се отказваш.

Неслучайно 90% от благотворителните каузи и инициативи са свързани с деца, насочени са към тяхното здраве, развитие, обучение и образование.

От компанията обясняват, че от няколко години са променили стратегията си относно социалната отговорност. И благодарение на Краси Величкова от “Български дарителски форум” са се свързали с няколко фондации, с които рабоят ползотворно по различни проекти. Това са организации с дългогодишна история, отлична финансова отчетност и проекти, които “ЗД Евроинс” АД припознава като близки до принципите на дружеството.

С фондация “Благотворител” например реализират заедно два проекта. В националния конкурс “Млад благотворител” имат възможност да участват ученици от 7-и до 12-и клас. Те създават

благотворителни

проекти, с които

могат лично да

допринасят за

подобряване

на средата,

в която живеят, общуват и учат. Кампанията по набиране на проектите продължава три месеца, след което думата за оценки има квалифицирано жури. Класираните на първите 10 места минават нов подбор пред журито с презентации на живо или онлайн. Първите пет проекта, отличени с най-високи оценки, получават финансиране за реализация.

Със същата фондация “ЗД Евроинс” АД работи и по проект “Постигам по-висок успех”. Целта му е да стимулира усилията и стремежа към знания на ученици с висок успех от 8-и до 12-и клас и студенти 1-и курс, които са лишени от родителски грижи. Стипендиантската програма подкрепя и поощрява младите хора да са успешни, като фондацията оказва морална, приятелска и менторска подкрепа. По тази програма две студентки вече са на стаж в компанията.

От 2015 г. съвместно с фондация “Национален фонд Свети Никола” застрахователната компания работи по различни благотворителни каузи и инициативи. Ежегодно

дарява

финансови и

материални

средства за

деца, лишени

от родителски

грижи

и пребиваващи в центрове за настаняване от семеен тип.

Всяка година на малките се осигурява 10-дневна почивка на море, за да подобрят здравето си, и се прави рехабилитация на тези, които имат физически увреждания. До този момент компанията е осигурила почивката на над 200 деца.

С подкрепата на “ЗД Евроинс” АД през миналата година в Плевен се провежда първото състезание за бягане на деца и родители FUN RUN KIDS, в което участват и деца с увреждания. Те показват силен дух и желание, а тяхното приобщаване е мисия на FUN RUN KIDS.

Събитието се

организира от

едни от

най-големите

и активни НПО,

сдружения

и социални

предприятия

в страната: JAMBA (фондация “Сошъл Фючър”), фондация “Светът на Мария”, Национален алианс за социална отговорност в партньорство със сдружение “Аутизъм днес”, БАЛИЗ - Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения и с подкрепата на общината в Плевен.

Фондация “Светът на Мария”, чийто партньор е “ЗД Евроинс” АД, има мисия да подпомага трудовата и социалната интеграция на хора над 18 г. с лека и умерена степен на интелектуални затруднения. За тях се организират индивидуални и групови занимания в дневен център,

помага се

за тяхната

личностна

реализация

чрез достъп до качествени услуги, развиващи обучение и подходяща трудова заетост.

В началото на тази година застрахователното дружество помага за откриването на учебна кухня майка “Надежда”, в която възпитаниците на фондацията получават подкрепа от професионални готвачи, трудотерапевти и социални работници. Младите хора приготвят храна, като част от нея се ползва за кетъринг за различни събития.

Със същата фондация няколко пъти в годината “ЗД Евроинс” АД организира благотворителни базари на територията на бизнес център “Еврохолд”, в които се продават красиви сувенири и сладкиши, направени от възпитаниците ѝ. (24часа)

Подкрепа за българското оперно изкуство и спорта

За втора поредна година “ЗД Евроинс” АД подкрепя провеждането на фестивала “Опера на върховете", декор на който са Белоградчишките скали. Той се провежда за шеста поредна година на територията на крепостта Калето и привлича голям брой ценители на оперното изкуство.

“Опера на върховете - Белоградчишки скали” е новаторска идея на режисьора Пламен Карталов - директор на Софийската опера и балет. Целта на фестивала е оперното изкуство и балетът да бъдат представени в естествена природна среда, сред магическата красота на Белоградчишките скали. Компанията е дарила над 50 000 лв. за провеждането на фестивала.

“ЗД Евроинс” АД от няколко години работи активно по различни проекти с община Белоградчик. През 2020 г. са дарени 100 антидекубитални дюшека, които са предоставени за нуждите на центровете за настаняване от семеен тип на територията на общината. Стойността на дарението надхвърля 22 000 лв.

Застрахователната компания поддържа дългогодишно ползотворно сътрудничество и подпомага редица спортни клубове - Български ски клуб на журналистите, сдружение “Алпийски клуб Витоша”, което организира състезанието “Обиколка на Витоша - 100 км”, сдружение “Адвенчър Скайрън” - организатор на “Мальовица Скайрън”, което е едно от най-екстремните състезания по планинско бягане в българския спортен календар.

Компанията подкрепя още “Трейл систем” с отбора “Бяла лавина, байк и сърф”, баскетболния клуб “Марек” от Дупница, младежкия спортен клуб “София - Европа” - организатор на софийския щафетен маратон, “Артваканция на Витоша” - летен артлагер за деца, организиран от “Мюзик Плей Скул”, благотворителното автомобилно шоу “Луда надпревара - спри агресията по пътищата”, 35-ия световен шампионат по парашутизъм,

Националната картинг асоциация - организатор на международното картинг състезание “Еко 12 часа на България”, Българската баскетболна федерация и др.

Автор на статията


Споделете статията

Четете още