1. Достойните: Шампионите и Ангел, който спаси майка от смъртоносен капан (Видеоистория)

Историите на Достойните българи - видеопоредица

Днес - на международния ден на спонтанните актове на доброта стартираме поредица за Достойните българи на годината. Гледайте на видео историите на тези необикновени обикновени хора, отличени на церемония на "24 часа" през януари.

Как олимпийските ни шампиони получиха Златния ритон от ръцете на човека, влязъл в екипа на Достойните българи през 2019 г. преди да стане премиер.

И как Ангел Ленков - треньорът на Ивет Горанова влезе в отбора на достойните още през 2016 г. Тогавашния шеф на РПУ - Славяново спаси майка на две деца при потоп в Плевен. Тогава отличието му връчи Димитър Бербатов. Сега получи отличие, защото изведе Ивет Горанова до олимпийския златен медал.
Вижте във видеото.

А денят на жестовете на доброта се отбелязва първо по инициатива на неправителствени организации в САЩ. Идеята е да се обяснява значението на жестовете на милосърдие и отзивчивост към другите, без да чакаме да получим награда за това и такива постъпки да се окуражават. Защото жестове на доброто създават “ефекта на доминото”.
Идеята за такова отбелязване е от 2004 г. и оттогава е получила широко разпространение по цял свят.
Всъщност на жестовете на доброта е посветена и инициативата “Достойните българи” на “24 часа”. Тя започна през 2003 г. и всяка година отличава хора с големи сърца, които вършат добрини и необикновени постъпки. През годините сме разказали 812 такива истории.

Автор на статията


Споделете статията

Четете още