НА ЖИВО: Пленарно заседание на депутатите от 49-ото НС

Видео Подкаст image/svg+xml

Агенцията за закрила на детето награди 17 българи, посланици на доброто

Седемнайсетте посланици на доброто на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) за 2021 г. бяха наградени на официална церемония. Най-малките посланици за 2021 г. са децата от доброволчески клуб "Заразно добро" към Второ СУ "Проф. Никола Маринов" в Търговище.

Фондация "За доброто" организират кампания и успяват да осигурят стипендии за децата на героите на първа линия – медици и учители, които загубиха битката за живота си. Към момента стипендиантите на фонда са 30 деца на възраст от 3 до 17 години. Те ще получават средствата, докато навършват пълнолетие или до завършването на средно образование.

Здравният медиатор Ирина Илиева работи на терен сред ромската общност на територията на Община Шумен. Приоритет за нея е майчиното здраве и децата в ранна детска възраст. Вече в списъка на посланици на доброто са и създателите на първия в България и осми в света Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания - Пламен Белчев и Мария Борисова и екипът им, както и Катя Танева, учител в СУ "Н. Й. Вапцаров" в Приморско, която организира кампания и обединява усилията на местната общност, за да се помогне на семейство, чийто дом е изгорял при пожар.

Посланици на доброто за 2021 г. са и: д-р Ваня Кастрева, началник на РУО – София-град; създателят на българския отбор атлети със синдром на Даун Слав Петков; доц. д-р Дончо Дончев от ВМА; РСПБЗН – Благоевград; Георги Костадинов от "Гласът на България"; Българският червен кръст; Фондация "Лазар Радков"; д-р Радосвета Стаменкова, изпълнителен директор на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве; Ани Салич - за многобройните й благотворителни каузи. Тя е и лице на най-голямата социално отговорна инициатива ПРОМЯНАТА: Нестле България - за подкрепата и организирането на редица инициативи, свързани с децата.

Автор на статията

24 часа


Споделете статията

Четете още