Община Стара Загора обзавежда жилища за над 200 бежанци от Украйна

В тях могат да бъдат настанени над 200 души

Oбщина Стара Загора получи дарение на бяла техника и посуда от верига за бяла, черна и IT техника и от верига със стоки за дома и градината, съобщиха от общинския пресцентър. То ще спомогне за оборудване на 69-те социални жилища, където ще могат да бъдат настанени украински семейства.

Едната верига дари 69 хладилника и 69 готварски печки, с които 69 апартамента от "Социални жилища" в Стара Загора стават напълно пригодни за обитаване, а колегите им от другата верига осигуриха посуда, прибори за хранене, хавлии и хигиенни материали.

Подкрепата беше приета от зам.-кметът Иванка Сотирова. "Това е първото голямо дарение за оборудване на социалните жилища в сградата на бившата Метрология. Утре ще доставим легла, шкафове и гардероби от базата ни в Старозагорските бани", уточни Сотирова. Тя благодари на дарителите и обясни, че от утре ще е възможно настаняване на нуждаещи се бежанци от Украйна.

"Ние с радост се включваме в тази инициатива на община Стара Загора в подкрепа на нуждаещи се. За нас е чест", каза управителят на едната от веригите Станимир Димитров.

В жилищата могат да бъдат настанени повече от 200 нуждаещи. Те са обособени като 8 гарсониери, 19 едностайни и 42 двустайни апартамента.

Автор на статията

Ваньо Стоилов Ваньо Стоилов


Споделете статията

Четете още