Платформата tasteatlas.com представя традиционните за всяка страна храни и напитки, разположени върху интерактивна карта на света. Тук вижте част от най-популярните ястия в Европа, както са представени от платформата. За някои ястия, въпреки че са посочени в една национална кухня, се подчертава, че са разпространени и в други страни.
Прави впечатление например, че освен известните за Германия, вурст и щолен хората от Франкфурт могат да се гордеят със създаването на франкфуртски зелен сос от сметана, пореч, керевиз, кресон, магданоз, динка, киселец и сибирски лук. Освен прочутите за Италия пица и паста, едно от най-светите ястия за местната кухня е Bistecca alla Fiorentina (стек по фиорентински). Твърди се, че почти всяко домакинство в Тоскана е усвоило до съвършенство способността да сготви богатия на вкус говежди стек.
Интересно е, че България е представена и с торта “Гараш”. В сайта е разказано, че десертът е изобретен от австро-унгарския сладкар Коста Гараш през 1885 г. По това време той работи в хотел в град Русе, където за първи път сервира тортата. По-късно той заминава за София, продължава да я приготвя и скоро тя се превръща в известен български десерт.