Авторитетни образователни експерти дискутират в Пловдив решения за модерно STEM обучение и вдъхновяваща среда

Форумът "Стратегии и решения за работещо STEM образование" утре е организиран от издателство "Клет България" в сътрудничество с вестник "24 часа"

Ползите от прилагането на STEM подхода в обучението ще бъдат център на Националния форум "Стратегии и решения за работещо STEM образование" , който ще се проведе утре в Пловдив. Организатор е издателство "Клет България" в сътрудничество с в. "24 часа".

Приветствие към форума ще отправи Мария Габриел, европейски комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младежта. Авторитетни български и чуждестранни експерти в областта на STEM образованието ще говорят за иновациите в образованието, инструментите за устойчиво преподаване на STEM, за платформа, която подкрепя европейското сътрудничество между учителите, изследователите, политиците и другите образователни професионалисти в областта на STEM.

Събитието цели да повиши информираността по темата и да подчертае ползите от прилагането на STEM методи в образователната система. Форумът ще представи настоящи и бъдещи европейски и национални визии, стратегии, политики, инициативи и програми в областта на STEM. (Science - Technology - Engineering - Mathematics) интегрира природни науки, технологии, инженерство и математика в едно цяло).

"STEM обучението е основният фокус на инвестициите в образование по Плана за възстановяване и устойчивост и за него тепърва ще се говори много. Ние искаме преди всичко още веднъж да обясним какво всъщност представлява STEM образованието. Защо то е толкова важно и най-вече да представим работещи решения за него. Целта на издателство „Клет България“ винаги е била да бъде истински партньор на образователните институции и вярваме, че с този форум продължаваме тази линия и ще помогнем STEM образованието да не остане поредната добре звучаща фраза без практическа полза за образователната система", обясни управителят на издателство "Клет България" Владимир Колев.

Сред целите на форума е да повиши информираността, познаваемостта и разбирането на обществото, медиите и образователните общности за важността на STEM обучението за качествено, приобщаващо и устойчиво европейско и българско образование.

Събитието има още амбицията да представи настоящи и бъдещи европейски и национални визии, стратегии, политики, инициативи и програми в областта на STEM.

Важна цел на форума е също да спомогне за изграждането на мрежи и партньорства между различни участници в STEM процеса – политици, образователни лидери, учени и експерти, неправителствени организации, представители на бизнеса, както и да представи работещи STEM решения, реализирани на практика у нас и в Европа.

Автор на статията

Ярослава Прохазкова Ярослава Прохазкова


Споделете статията

Четете още