
Българското овче бяло саламурено сирене на 19-о място в света според класацията на Taste Atlas.
Според нея най-хубавото сирене в света е Пармиджано, а на 19-то място е именно родното овче бяло саламурено сирене.
"Българското сирене е произведено от краве, козе или овче мляко. То се характеризира с нежна, влажна и ронлива текстура и свеж вкус. Известно е също като българска фета и бяло саламурено сирене. Освен в България сиренето е много популярно и в Македония, Румъния, Албания и Гърция.
Обикновено се сервира със супи и салати, въпреки че може да се използва и в множество печива. Сиренето често присъства в популярни ястия като тутманик и баница", разказва за българския деликатес Taste Atlas.
Taste Atlas e пътеводител за традиционна храна, който събира автентични рецепти, рецензии на критици за храна и изследователски статии за популярни съставки и ястия.