
Летният сезон по Северното черноморие започва между 1 и 15 юни, каза Димитър Димитров, председател на Браншовата асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в Североизточна България.
„И в началото на сезона проблемът с недостига на работна ръка остава. Тук трябва да подчертая, че това се отнася до всички професии в бранша – от общи работници, камериери, до готвачи и т.н.. Проблемът се усложни още повече през двете години на пандемия, в които браншовиците работиха само 5-6 месеца от общо 24. В търсене на препитание и по-добри условия голяма част от обслужващия персонал се преквалифицира или напусна страната, ориентирайки се към чужди пазари на труда”, обясни Димитров
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.