Ясен Лалов е все още ученик, а вече покорява международните сцени с пиано

Талантливият пианист Ясен Лалов получи поредното си признание от Международния конкурс за класически инструменти Angel Voice Classic в Белград. 14-годишното момче спечели първо място в неговата възрастова с максимален брой точки - 100 и титлата "Лауреат".

Във финалния кръг на конкурса Ясен се представи с 2 различни по жанр и музикална стилистика произведения. Със завладяващото изпълнение на „Хумореска" от Панчо Владигеров и „Нощни вълни" от съвременният композитор Давид Гулотто момчето пианист очарова публиката.

Той е ученик в Гимназията с преподаване на чужди езици „Петър Богдан" в Монтана. Още на 7 г. започва да свири при учителката си Марианна Цолова в Школата по изкуствата към Народно читалище "Разум-1883г."
„През първите години Ясен не отдаваше голямо внимание на усвояването на този богат и труден инструмент, но винаги на концертите се открояваше със своята вродена музикалност", казва тя.

Той е участвал в много международни и национални конкурси и има престижни награди.  Част от отличията му са първа награда от Международния конкурс „ Digi form Art" Исландия, с първата награда си тръгва и от Afrodite Voice Кипър"- 1 награда и др.

Автор на статията

Камелия Александрова Камелия Александрова


Споделете статията

Четете още