
“Ако се храним балансирано, разнообразно, сезонно и регионално, това ще има само благоприятни ефекти върху нашето здраве”, каза проф. Дърленска в дискусията “Лесно ли е да се храним и да готвим здравословно”, организирана от Bosch Домакински уреди България и “24 часа” в Световния ден на храната.
Проф. д-р Теодора Ханджиева-Дърленска е изследовател в европейския проект за превенция на детското затлъстяване и председател на Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания. “Да живеем здравословно в XXI век, е едно голямо предизвикателство, но можем да се справим. А за децата е особено важно да започнат да се хранят. Модерните диети имат краткосрочен ефект, докато балансираният и осъзнат начин на хранене има дългосрочен ефект, който води до здраве и дълголение.
Гледайте цялата дискусия “Лесно ли е да се храним и да готвим здравословно”