
Закланото ярешко месо се различава от агнешкото само по опашката, която при малкото на козата стърчи нагоре, и по една вдлъбнатина на челото.
Затова хиляди ярета всяка година, както и тази, отиват на трапезата “под вънкашност чужда” - продават ги за агнета. Това, макар да е измама, не е голям проблем, защото много кулинари смятат месото на ярето за по-изискано, а диетолозите го определят като по-здравословно.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.