
Медовина, каквато са пиели царе и боляри, опитаха стотици посетители на крепостта "Царевец". Слабоалкохолната напитка от див мед, ябълки, пелин, ферментирали с хмел, бе приготвена от майстори на клуб "Традиция" по възстановена средновековна рецепта на проф. Иван Лазаров, от Великотърновския университет. Любопитните дегустираха яденето на народа - леща с булгур и се облизваха на други царски ястия като пиле с бадеми и сос от нар, наречено Пиле по романски от 13-14-ти век.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.