
Агр. Камен Иванов
Всички познаваме аминокиселините като продукти за листно приложение. Към тях прибягваме, за да ликвидираме негативните последици, предизвикани от биотичния и абиотичния стрес при културите. Пазарът предлага изобилие от такива продукти, но за да се ориентираме по-добре в него, необходимо е да ги обособим в две основни групи – добити от водорасли и такива, получени при хидролизата на животински субпродукти с недотам характерни за растенията комбинации от аминокиселини и тежки пептиди.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.