За 100 българки богатството е изживени моменти и подадени ръце

  • Днес първа среща на жените, които променят
  • Дамите в най-безценната платформа за излъчване на умни послания вярват в усърдието, таланта, мечтите и силния партньор
  • Очаквайте видеорепортаж от събитието и специални страници във вестник "24 часа"

Днес ще се видим очи в очи. С тези, чийто публичен успех познаваме и на които се възхищаваме. С тези, които ни впечатлиха точно толкова с начина си на мислене и с размаха на своя бизнес в проекта “Жените, които променят”.

Те са успели. Българки, пробили всички етикети за слабия пол. Повечето са познати единствено в сферата, в която работят, но имат обща черта - най-добрите са в своята област.

В луксозното издание “Жените, които променят” събрахме профилите и историите на 100 от най-успелите и влиятелни жени у нас. Без политици. Те бяха забранени лично от издателя.

И тъй като подобно обобщение за успех и влияние е задължаващо, бяхме изключително внимателни в подбора. Съставихме извадка от имена и биографии, която може да не покрива цялостния облик на съвременната българка, но техните истории поне могат да я провокират не само да мечтае, но и да започне да изкачва подобни върхове.

Какво разбрахме за

успялата българка днес

от срещите с тези 100?

Бизнессекторът е с най-голям процент успяващи дами. Сканирахме скалата на постиженията на мениджъри във всички области - маркетолози, рекламисти, собственици на малки и големи компании, юристи, земеделци, банкери, визионери, дипломати.

В нашата своеобразна антология на успеха добавихме емблематични имена от медицината, фармацията и стоматологията.

Жени, които в своята

професия са на световно

ниво, постигайки

максималните

стандарти

В областта на изкуството и културата имаме не по-малко впечатляващи имена – те са писатели, поетеси, актриси, певици, издатели, драматурзи, галеристи, стилисти, тв водещи, продуценти, журналисти, режисьори.

Спортистите също са съществена част от женския успех със златни медали и световни рекорди. Успелите, които променят средата, обикновено са семейни и майки на поне едно дете. Прави впечатление, че кариерният успех е пряко свързан с този в личната сфера. И не бива да се вярва на твърдението, че кариерата пречи на семейството. Точно обратното е -

явно семейството дава

стабилност на жената

да върви към върха

В голямата си част дамите лидери имат професионален опит в чужбина или проекти с чуждестранни партньори. Те са “внесли” ценни практики и ръководят според най-съвременните световни стандарти.

Генерално възприемат пандемията като голям и ценен урок, портал към нови възможности и трендове във всяка сфера.

Най-често сред тях преобладава настройката, че

добрият мениджър

възпитава с личен

пример и вдъхновение

Богатството си измерват в изживени моменти и подадени ръце, в мъдростта през опита и в любопитството да останат винаги ученици.

Никоя от жените, които променят, не вярва, че успехът и щастието могат да бъдат открити и съпреживени без силен партньор до себе си.

Те не вярват и в разделението по полов или какъвто и да било друг признак. Вярват в усърдието, в таланта, в силата на мечтите и в това, че в края на деня е най-важно да си удовлетворена и щастлива. Без значение дали си успяла...

През есента тази безценна платформа “Жените, които променят” ще започне много по-често да излъчва умни послания на тема икономика, образование, здравеопазване, екология, култура чрез видео дебати в сайтовете 24chasa.bg и MILA.bg, както и в най-влиятелния български всекидневник “24 часа”.

Виж кои са жените, които събираме във вторник:

Автор на статията

Марияна Литова Марияна Литова

Мила Иванова Мила Иванова


Споделете статията

Четете още