Владимир Путин

Владимир Путин е на власт от 2000 г., по-дълго от всеки лидер на Кремъл след съветския диктатор Йосиф Сталин. След промени в конституцията той може да управлява Русия до 2036 г., ако иска. 
Според анализатори войната на руския президент в Украйна започна не през февруари 2022 г., а с незаконното анексиране на украинския полуостров Крим през 2014 г. Путин служи 15 години в КГБ, включително шест години в Дрезден. През годините неговите най-големи критици сред които Борис Немцов и Алексей Навални починаха. Първият беше застрелян на мост в Москва, а вторият почина в наказателна колония. 
Официално Путин е имал само един брак с Людмила Путина. Двамата се развеждат преди години, като имат две дъщери, за които стопанинът на Кремъл рядко говори. 
Владимир Путин

Кремъл: Нямаше разногласия между Путин и Моди по време на срещата им в Москва

Байдън на срещата на НАТО: Путин ще бъде спрян в опита му да заплашва Европа

Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.