Лили Иванова

Лили Иванова е певица, известна е като Примата на българската естрада.
От 1961 г. развива непрекъсната изпълнителска и концертна дейност, записва песни и албуми, има медийни изяви, участва в телевизионни програми, снима се във видеоклипове.
Роден е в град Кубрат. През 1956 г. Лили Иванова започва да учи в Медицинския техникум за медицински сестри и акушерки в гр. Сталин, както тогава се нарича Варна, за медицинска сестра. Първите данни за изяви пред публика на Лили Иванова са от 1956-57 г., когато тя изпълнява популярни песни на организираните в техникума вътрешни фестивали.
През 1964 г. в зала "Универсиада" е първият й концерт пред голяма публика. Пее заедно с шведската рок певица Джейн Сверт и групата "Северните тигри".
Обявена е за "Най-големия български поп изпълнител за всички времена" със специална награда от БГ радио през 2023 г. В началото на 2024 г. пее в престижната зала "Флаже" в Брюксел и получава почетен знак на града за принос към културата на церемония в кметството на белгийската столица.  
Лили Иванова създаде Фондация "Лили Иванова", чиято цел е "популяризиране достиженията на българската музика и култура в страната и чужбина и повишаване на тяхното ниво". 
Лили Иванова

Лили Иванова си тръгна с роза от избирателната секция

Найден Тодоров връчи "Златен век" на Лили Иванова пред 2000 зрители в Търново

Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.