Евтим Милошев

Евтим Милошев e телевизионен продуцент. Той бе избран за служебен министър на туризма в кабинета на Димитър Главчев на 9 април.
Роден е на 2 май 1968 г. в София. Завършва Строителния техникум в столицата, а след казармата следва геодезия в Университета по архитектура, строителство и геодезия.
Няма и ден стаж по специалността си, защото още през 1990 г. става един от създателите на легендарната студентска програма "Ку-Ку" по БНТ. После работи за "Каналето" и "Хъшове" и естествено преминава с екипа на продуцентската компания "Седем осми" в "Шоуто на Слави", когато то стартира по Би Ти Ви.
През 2006 г. Милошев напуска екипа на Слави Трифонов, за да се превърне в независим продуцент. С компаниите си "Дрийм тийм прадакшънс" и "Дрийм тийм филмс" създава "Комиците", както и много гледаните сериали "Столичани в повече", "Откраднат живот", "Дървото на живота", детския "Румбата, аз и Роналдо" и др. Сред тях е и "Дяволското гърло", чийто втори сезон - "Есента на демона", стана първият сериал, награден в 41-ото издание на филмовия фестивал "Златна роза" във Варна.
В края на 2016 г. е удостоен с най-високото и престижно отличие на Министерството на културата за принос в развитието на българската култура и национална идентичност - "Златен век".
Евтим Милошев

Министър Милошев: Туризмът е най-добрата дипломация, защото е свързан с позитивни емоции

Евтим Милошев: Водата по морето е с отлично качество

Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.