Слави Трифонов

Слави Трифонов e български певец, музикант, телевизионен водещ, шоумен, продуцент и политик. Рожденото му име е Станислав, но е известен със Слави.
Името му се свързва най-често с телевизионните предаванията "Ку-ку", "Каналето", "Хъшове", "Шоуто на Слави", "Вечерното шоу на Слави Трифонов", също с музикалната група "Ку-Ку бенд", собствената му телевизия "7/8" и политическата партия "Има такъв народ". Заедно с групата "Ку-Ку бенд" издават 22 албума и имат над 300 песни. Музикантите държат рекорд за посещаемост на открит концерт в страната на български изпълнител - на концерта им от 25 септември 2015 г. на Националния стадион "Васил Левски" в столицата има 70 000 души публика.
Особена популярност Трифонов набира с "Шоуто на Слави Трифонов", което се излъчва в продължение на 19 г., както и с политическата си партия "Има такъв народ". В последното телевизионно предаване на предаването Трифонов обявява политическия си проект "Няма такава държава", чиято цел е да превърне предложенията от инициирания от него и сценаристите му референдум през 2016 г. Учредяването на политическа партия "Няма такава държава" е на 5 октомври същата година, а в учредителната декларация на инициативния комитет за партията се предлага и пряк избор на главния прокурор, омбудсмана и засилено участие на гражданите в управлението чрез повече референдуми.
Върховният касационен съд отказва разрешение за вписване на партията поради установени нарушения на Закона за политическите партии. Малко по-късно Трифонов създаде нова партия с името "Има такъв народ".

Слави Трифонов

Христо Иванов не се е отказал да е депутат въпреки заканите

Ниската активност удари партиите по джоба - загубиха 3,9 млн. лв. от субсидии

Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.