Стефан Янев

Стефан Янев е бригаден генерал и лидер на "Български възход". Бил е вицепремиер и министър на отбраната в служебното правителство на Огнян Герджиков (27 януари – 4 май 2017). Назначен бе за служебен премиер от президента Румен Радев в два последователни мандата от 12 май 2021 до 13 декември 2021 г.  По-късно Янев стана министър на отбраната  в последвалото редовно правителство на Кирил Петков, но изкара на този пост до 1 март 2022 г., когато подаде оставка заради изказване, че е нападението на Русия срещу Украйна е "военна операция".
На 10 юни 2022 г. Янев създаде своя партия "Български възход". Успя да влезе в 48-ото НС, където групата на партията му бе от 12 депутати.
Стефан Янев

Гочева: Радев умее да се гмурка - има ли значение кога ще се покаже над водата, докато партиите се потопяват една друга (Видео)

Даниела Везиева: "Да се роди живот" е кауза, в подкрепа на жените с репродуктивни проблеми

Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.