Явор Божанков

Явор Божанков е български юрист, народен представител и председател на Асоциацията на рециклиращата индустрия в България.

Роден на 11 февруари 1990 г. в Горна Оряховица. Юрист, завършил ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Юрисконсулт в „Крис-Р“ ООД, в която е съдружник с баща си. Депутат в XLIV народно събрание от Парламентарна група „БСП за България“, член на Комисията по правни въпроси и Комисията по околната среда и водите. Независим народен представител в XLVIII НС. Водач на МИР ГАБРОВО на предсрочните парламентарни избори на 2 април 2023г. от листата на Обединение ПП-ДБ.Председател на Асоциацията на рециклиращата индустрия (АРИ) – във връзка с дейността на Асоциацията е участвал в заседанията на Комисията по околната среда и водите в XLI и XLII народно събрание при разглеждане на Законопроекта за управление на отпадъците (ЗУО) и при разглеждане на Законопроект за изменение и допълнение на ЗУО през XLII народно събрание. Съосновател и член на сдружение „С вяра в доброто“. Женен, с двама синове.


Явор Божанков

Явор Божанков за инцидента с пистолета: Не е било вип парти с депутати

Местят в столична клиника простреляното от сина на Явор Божанков дете

Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.