Джо Байдън

Джоузеф Робинет (Джо) Байдън-младши е американски политик от Демократическата партия, 46-и президент на Съединените американски щатиТой е бил вицепрезидент на страната при президента Барак Обама за 2 мандата в периода 2009 – 2017 г. Преди това е сенатор от щата Делауеър в продължение на 36 години от 1973 г. Съпруга на Байдън и първа дама на САЩ е преподавателката Джил Байдън.

Джо Байдън встъпва в длъжност като 46-ия президент на САЩ на 20 януари 2021 г., наследявайки на поста Доналд ТръмпПри встъпването си в длъжност на 20 януари 2021 г. Байдън е на 78 години и 61 дни, което го превръща в най-възрастния президент в историята на САЩ. Също така се превръща във втория президент католик след Джон Кенеди

Джо Байдън

Джордж Клуни призова Байдън да се оттегли от президентската надпревара

Главчев: Да участва в най-успешния отбранителен съюз е стратегически избор на България

Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.