Мария Бакалова

Мария Бакалова е българска актриса, най-известна с филма „Борат 2“. За ролята на Тутар Сагдиев получава номинация за „Оскар“, БАФТА и „Златен глобус“ и става първата българка, номинирана за престижните отличия. Бакалова е родена на 4 юни 1996 г. в Бургас. Като дете взема уроци по пеене и флейта. Впоследствие учи в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Панчо Владигеров“ в Бургас, специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ и втора специалност „Флейта“.

През 2019 г. завършва НАТФИЗ в София в класа на проф. Иван ДобчевНа сцената на Драматичния театър в Пловдив играе в „Опасни връзки“ на режисьора Константин Еленков – мадам дьо Турвел и Сесил Воланж. През 2021 г. Бакалова е удостоена с почетен „Аскеер“ за „посланик на българското актьорско майсторство и международна изгряваща звезда“.

Мария Бакалова

Мария Бакалова подготвя пиеса за Бродуей

Защо всички искат да видят Мария и Валери разделени?

Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.