Христо Иванов

Христо Иванов е български политик и юрист. Бил е заместник министър-председател и министър на правосъдието в служебното правителство на Георги Близнашки от 6 август до 7 ноември 2014 г. и министър на правосъдието във второто правителство на Бойко Борисов от 7 ноември 2014 г. до 18 декември 2015 г. 
На 7 януари 2017 г. основа партия „Да, България!“. Народен представител и председател на парламентарната група на „Демократична България“ в XLV народно събрание, XLVI народно събрание, XLVII народно събрание, XLVIII народно събрание и XLIX народно събрание. След слабите резултати на коалицията ПП-ДБ на изборите за 50-о Народно събрание подаде оставка като лидер на "Да, България!".
Христо Иванов

Партиите май стреснати, че Радев ще получи властта за дълго

Познай какво ще промени Конституционният съд във и извън парламента до дни (Графика)

Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.