Ремонти с Валери: Всеки таван може да се превърне в приятна мансарда

Започнете с основен ремонт на покрива Ако имате отскоро нова къща, със сигурност за таванското помещение изобщо не ви е грижа. В по-старите къщи пък таваните с годините се превръщат в склад за вече ненужни вещи. Идва обаче момент, когато ще ви се прииска складът да бъде разчистен и да използвате за живеене и подпокривното пространство.

Ремонти с Валери: Каква изолация да изберем за дома, за да е топъл през зимата

Най-уязвими са панелките Обикновено производителите предлагат цели системи, а не отделни материали Ако живеете в жилище, което няма никаква топлоизолация, използвайте есента, за да подготвите дома си за предстоящата зима. Най-уязвими са панелките, които или нямат, или имат само някакви зачатъци на топлоизолация.

Ремонти с Валери: Настилка от плочи за подовото отопление

Когато ремонтирате банята, първо сложете нагревателни рогозки Ако сте решили да сложите подово отопление в дома си преди зимата или вече сте монтирали подобна система, трябва да помислите и за подовото покритие над нея. Подовите отоплителни системи са отдавна признат и често предпочитан начин за отопление.

Ремонти с Валери: Какво може да направим със старите врати в дома си

Първо ги откачете от пантите и ги поставете в хоризонтално положение В предишния брой ви запознахме с някои идеи за есенното освежаване на дома и градината, използвайки класическите и новите бои и лакове. Днес ще разгледаме един нов елемент за обновяване на интериора на дома. Намерете време, запретнете ръкави и започнете от старите дървени врати.

Ремонти с Валери: Време е да вземем четката и да освежим жилището и градината

Боята се избира според нейната покривност и устойчивост на изтриване Синоптиците предвиждат суха есен тази година и за всички, които не са успели да извършват всички предвидени ремонти през пролетта и лятото, сега се отварят чудесни възможности. Стига да намерите достатъчно време, разбира се. Есента е подходящо време за освежаване на жилището и

Ремонти с Валери: Сега е най-подходящото време за изкърпване на повредените стени

Първо изкъртете вече наранената част, после добре почистете Краят на лятото е изключително подходящо време за ремонт на външните и вътрешните стени и поправки на увредената мазилка. Не е нито много топло, нито още е студено и затова мекраклиите могат да хващат мистрията. Пoдлoжeни нa пocтoянни aтмocфepни влияния,

Ремонти с Валери: Как най-лесно да шпакловаме стените

Сложете маска на лицето си, за да не вдишвате финия прах За истински ремонт и освежаване на жилищито ни най-често стените се нуждаят от гладко изравняване, което се постига чрез т. нар. гипсова замазка или шпакловка. Когато се изправят пред подобна задача, мнозина се стряскат, че това е трудна и сложна работа.

Ремонти с Валери: Как да изгоним влагата от терасата

Откритите тераси и балконите са изложени на атмосферните влияния, затова много често се разрушават, а характерните циментови шапки под парапетите се напукват. Стандартните тераси на широко разпространените панелни жилища често се нуждаят след години ползване от отстраняването на ръждясалия парапет.

Ремонти с Валери: Да си направим домашна дърводелска работилница

Автентичният ръчен инструмент доставя по-голямо удоволствие от електрическите машини Мнозина домашни майстори обичат сами да си изработват малки мебели и различни детайли от дърво за къщата или градината. Не са малко и мераклиите, които искат да правят това, но нямат подходящите инструменти и условия.

Ремонти с Валери: Зидано барбекю за градината

Може да е на двора, залепено за къщата или друга пристройка Лятото е най-подходящото време да си направите сами барбекю в градината на къщата. Може да го изградите на избрано от вас място на двора или залепено за къщата или друга пристройка. В този случай е най-добре да изберете място, където стените сключват ъгъл,

Ремонти с Валери: Направа и изолация на външен цокъл върху основата на къща

Плочите от стиропор и каменната вата не са подходящи Дори когато имат дълъг опит като домашни майстори и немалка строителна практика, мнозина избягват сами да се заемат с един елемент от топло- и хидроизолацията на къщата - външния цокъл. Разположен ниско до равнището на терена, цокълът на всяка сграда е подложен на значителни изпитания,

Ремонти с Валери: Да поставим сами тоалетната чиния и бойлера в банята

Ако се сложи манометър, лесно се следи налягането на водата Ако сте приключили вече с основния ремонт или сте направили новата си баня, значи сте стигнали до окончателното завършване на облицовките с плочки и боядисване на непокритата част от стените и тавана. Тогава идва ред на така очакваното монтиране на санитарните прибори и завършване на

Ремонт с Валери: Как да се справим със запушени тръби и сифони в банята и кухнята

Един път седмично наливайте гореща вода директно в отворите на тръбите Едва ли има домакинство, което да не се е сблъсквало с проблема на запушените тръби в банята, ваната или в кухнята. Много е неприятно, когато пуснеш водата и се миеш, а тя започва да пълни мивката. Оттича се много бавно или изобщо не помръдва.

Ремонти с Валери: Поправката на увреден стоманобетон е мисия възможна

Първите признаци на корозия най-често са невидими отвън, защото процесът протича в дълбочина Вдългогодишната си практика на домашен майстор най-голямо безпокойство и съмнение в способностите си, че мога да се справя с един ремонт, съм изпитвал, когато се сблъсквах с увреден или частично разрушен бетон и стоманобетонни конструкции.

Ремонти с Валери: Електрическо мече спестява голямото чистене след боядисване на стени и тавани

Цветовете  се разнасят равномерно по гладките повърхности Всеки домашен майстор и мераклия сам да направи ремонтите в жилището си знае, че боядисването на стените и таваните е една от най-досадните и трудоемки работи. За да избегнете загубата на много време и да спестите голямото почистване след подобно боядисване,

Ремонти с Валери: Как да оформим пътеките в двора и градината

Може да обикаляте различни кътове, без да изкаляте обувките си Стабилните пътеки са много важни за всеки двор и градина, когато живеете трайно в къща. И за вилата, и за къщата те са “артериите” от улицата до дома. Ако са направени подходящо и удобно, настланите пътеки позволяват обхождане на различни кътове,

Ремонти с Валери: Как да изчистим мухъла от дома си

Mного неприятно и досадно е образуването на мухъл по стените на домовете ни, но не се паникьосвайте. Има много начини за премахването и предотвратяването му. Основните причини да се развива мухъл по стените са висока влажност в помещенията, кондензация или теч на вода на скрито от погледите ни място.

Ремонти с Валери: Няколко начина да направим от голямото помещение две

Леките преградни стени бързо се демонтират и при необходимост стаята отново се разширява Мнозина, които разполагат с по-голямо пространство в дома, сигурно са се замисляли как да го разделят на две или повече помещения. Без да претендираме за изчерпателност, ще ви предложим няколко от най-използваните варианти.

Ремонти с Валери: Ако планирате ремонти у дома, не забравяйте терасите

На откритите пространства вкъщи е необходимо по-голямо внимание Застланите с облицовъчни плочки балкони и открити тераси не са вечни и от време на време се нуждаят от ремонт. Те са част от дома ни и не бива да ги пренебрегваме, когато започваме оглед и поправки на вече увредените места в къщата или апартамента.

Ремонти с Валери: Как да направим дървена настилка за кът в градината или за терасата

Най-важна е подготовката на основата, която трябва да е твърда и устойчива Дървените настилки са особено подходящи за терасите или на места около къщата и в градината, за беседки и повърхността около тях, покрай басейни. Използването на дървен материал за застилането на откритите пространства създава повече уют и по-видима връзка с природната

Ремонти с Валери: Как да си направим зелена поляна на двора

Засадете тревата през април, поддържайте я винаги гъста Ако имате къща или вила с достатъчно дворно пространство, затревената поляна е ключов елемент в него. Поддържате ли добре поляната, тя трябва да бъде покрита с гъста зелена трева. Често обаче реалността е друга и тревната площ е изпъстрена с оголени петна или по нея има примеси от мъх и

Ремонти с Валери: Твърда или подова настилка - изберете сами

Ако се спрете на първата, употребата на плочи я прави два пъти по-тънка и по-лека. За втората трябва добра подготовка на основата За повечето хора сухото строителство, гипсокартон и гипсофазер почти винаги се свързват с изграждането на леки преградни стени, с обшивка на тавана и конструкции на окачени тавани.

Ремонти с Валери: Нов живот за старите мебели

С малко въображение и подходящи инструменти може да направите кът за отмора на терасата Преди да се решите да изхвърлите старите и вече захабени мебели, които на всичко отгоре са ви и омръзнали, помислете дали не може да продължите да ги използвате, като ги превърнете в нещо друго. Хората със сръчни ръце могат да направят от старите шкафове,

Ремонти с Валери: Вътрешната изолация на дома трябва да е добре обмислено решение

Фибран или минерални плочи - въпрос на личен избор Преди време помагах на един приятел, който бе решил да направи вътрешна изолация на апартамента си. Съседът му бе направил това преди година и идваше през час да ни разубеждава да не правим топлоизолация - било голяма грешка. И даваше за пример появилия се мухъл из целия апартамент.

Ремонти с Валери: Как да обновим старите мебели

Не сменяйте само дамаската, огледайте механизмите Зимните месеци са удобно време да огледате състоянието на мебелите в дома ви. Ако са употребявани дълго и вече са захабени, не е задължително веднага да мислите за подмяната им. Дори козметичните ремонти понякога са предпочитани, стига мебелите да не са силно увредени.

Ремонти с Валери: Да освежим старите шкафове в кухнята

Не изхвърляйте всичко, сменете само вратите и ще имате усещането за нови Снежната и ледена зима не е най-подходящият сезон за големи ремонти вкъщи. Но ако останете по-свободни през почивните дни или сте в отпуск, можете да свършите много добра работа в жилището си и да оправите неща, за които не ви е стигнало времето през лятото и есента.

Ремонти с Валери: Лесно можем да махнем пукнатините в стените от гипсокартон

Майстори препоръчват силиконова паста за запълване на фугите, запазва еластичността си В много домове през последните години гипсокартонът или гипсофазерът се наложиха като предпочитан материал за изграждане на вътрешни леки преградни стени, окачени тавани и различни други облицовки във вътрешността на сградите.

Ремонти с Валери: "Стоплете" стената зад радиатора

Тапети от стиропор и алуминиево фолио ще намалят до минимум въздушните течения Може би сте използвали активно лятото за основните ремонти в дома си. Есента пък е най-доброто време за някои от довършителните работи и най-вече да се подготвите за предстоящата зима. Ако сте пропуснали или не сте имали време за по-кардинални мерки за

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Григор Димитров победи италианеца Фабио Фонини с 6:3, 7:6 (7:2) в полуфинал на тенис турнира в Стокхолм. При 4:1 в полза на българина в първия сет двубоят бе спрян, за да бъде оказана лекарска помощ на италианеца. Победата бе четвърта за Григор в шестия му мач с Фонини, като българинът се справи с Йежи Янович и Миша Зверев,

Както казва един от героите на Краси Радков - "Че избием кочината!" (тоест "ще откача", "ще полудея"). Е, Сашо Кадиев директно "изби кочината" с коментар в ефир. Иначе спокойният и позитивен водещ на "Преди обед" прочете новина за мъж, който гледал 300 кучета в една стая, и се ядоса. "Гъз сплескан!", започна да кипи Сашко.

Антония Петрова не спира да тъжи по Големия брат. Моделката следи зорко предаването и видимо тъгува по отминалите времена, когато бе сред специално поканените коментатори на шоуто. За да припомни за звездното си участие, Тоца не спря да споделя снимки зад кулисите на Брадъра преди няколко