Имот на морето - по-евтин от гараж в София

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/10004801 www.24chasa.bg

Студията в Поморие започват от 18 900 евро, а гаражите в някои столични квартали достигат 30 000 евро

 Имотите в някои курорти по Черноморието са по-достъпни от гараж в столицата, показва справка в имотните сайтове. Студио в Поморие например се предлага на цени от 18 900 евро, докато за собствено място за паркиране клиентите в София трябва да предвидят близо 30 000 евро. През последните години цените на ваканционните жилища са стабилни, на фона на продължаващия ръст при имотите в големите градове, дори и в периода на пандемията. Това провокира хората, търсещи второ жилище, да се ориентират към морските имоти както за почивка, така и като вложение на спестяванията.

„Пандемията промени нагласите на хората и притежанието на втори дом извън града вече не се счита за лукс, а се разглежда като необходимост. Разнообразното предлагане на ваканционния пазар дава богат избор за покупка в различните ценови сегменти спрямо бюджетите на клиентите. Прави впечатление, че все повече се търсят перспективни имоти, които могат да се използват не само през лятото, но и с възможност за постоянно пребиваване. Поморие, където климатът е мек през цялата година, е особено популярна дестинация за такъв тип покупки, а Айвазовски парк предлага функционални жилища на достъпни цени“, коментира Екатерина Желяпова, търговски директор Ваканционни имоти, Green Life Development.

Комплексът се намира в най-тихата и зелена част на града, на 100 метра от плажа и балнеоложките центрове. Разполага с удобства като собствена паркова среда, вътрешни зони за релакс, детски комплекс за игра. Има богат избор от жилища - както готови апартаменти, така и такива в строеж с гъвкави схеми и опции за по-дълъг период на разсрочено плащане. Апартаментите с една спалня започват от 34 900 евро, а жилищата с две спални – от 59 900 евро.

„Купувайки втори дом на морето, клиентите инвестират не само в недвижимо имущество, но и в качествена почивка за семейството си. Защото зад цената на жилището, освен неговата парична стойност, стоят емоциите, които ще преживеят в него бъдещите му обитатели. И възможността да превърнат 10-дневната почивка на морето в 3-месечно лятно забавление“, допълва Желяпова.

Със своята неповторима атмосфера, Поморие е особено подходящо място за съчетаване на морска почивка със СПА процедури. Градът се радва на интерес от семейства с деца и хора в по-напреднала възраст, търсещи спокойно място за ваканцията си.