Как да направите любимата си баня още по-любима

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/10035793 www.24chasa.bg

Истината е, че ежедневието ни започва и свършва в банята. Отчасти тя е едно от най-важните помещения във всеки дом, а най-хубавото при нея е, че можете да я конфигурирате, подобрявате и оборудвате точно така, както ви се иска. Няма ограничения и невъзможни решения, стига те да бъдат практични и логично приложими. Възможностите пред вас са безбройни, но да изберете параван за баня може и да се окаже едно от най-добрите.

Банята е любимо, но капризно помещение. До известна степен грижата, която ще отделите за нея е решаваща относно това каква грижа ще посрещнете обратно. В света на оборудването за бани се ширят много опции как да направите банята си едновременно функционална, практична, модерна и съвременна. Ако накрая този ефект е адекватно примесен с достатъчно безопасност, значи усилията ви не са били напразни. Параванът за баня е последната щриха в тази нелоша концепция. Той е онова, което ще вкара още малко лично пространство в личното пространство. Да, няма нужда да споменаваме, че допринася и напълно подчертава една съвсем друга обстановка. Съществуват редица модели паравани за баня, като тези, които придават завършен вид на уникалния интериор.

За да се гмурнете в самите дебри на онова, което ще постигнете с поставянето на параван в така любимата си баня, ще разделим неговите качества на две: Какво ще спечелите, ако си монтирате параван... и какво ще загубите. При поставянето на параван се решава един от най-наболелите проблеми на човека – влагата. Да, банята е мокро помещение, но в действителност не би трябвало да бъде такова, ако държите на собствения си комфорт, здраве и безопасност. Взимането на душ не бива да се превръща в предпоставка за инциденти, или бъдещи, но дълготрайни замърсявания, влага и сериозни ежедневни разправии. Мухълът причинява немалко необратими здравословни проблеми, затова е добре наличието му да бъде сведено до нула. Дотук изброихме нещата, които ще загубите. Както се вижда, загубата не е голяма. Какво ще спечелите? Оставихме най-хубавото за накрая.

При подобно решение можете да спечелите непознат досега комфорт, доста повече уединение и дори осезаемо по-осъвременен дизайн на вашата баня. По тези ширини, най-често баните и тоалетните са в едно и също помещение, което никак не е практично. Неприятен факт, но поне в  наши дни е лесно решим. Ако досега сте ползвали завеси в банята, вероятно сте си мислели, че това е малка битова победа. Може и да е била, но не съвсем, тъй като завесите събират доста бактерии, микроби и плесен. Освен, че са недостатъчно практични, не са и от най-добрият интериорен избор, който можете да направите. Да не говорим за загубеното време, в което трябва да ги свалите, изпирате и закачате наново. Което би било безсмислено. Те дори нямат качествата, които да предотвратят, или поне редуцират нивата на влага и мухъл. Даже обратното. Параванът ще раздели банята ви на териториите, които са ви необходими, за да се чувствате покомфортно и за да не обмисляте всеки прост ход, който предприемате, когато извършвате санитарните си дейности. А и да опръскате всички флакони, огледала, стени и кърпи, докато се къпете… не звучи като най-атрактивното изживяване на един от най-отпускащите моменти в деня ви.

Тъй като искаме да ви бъдем максимално полезни, сме намерили и компания, която предлага решения на всичките сходни главоболия. В Smart Care предлагат онзи избор, който граничи с изобилие. Съществуват паравани с плъзгащи се врати, статични паравани, паравани с отваряеми врати, двойно плъзгащи паравани и т.н. Има паравани във всякакви модели, цветови гами, дизайни. Различни паравани, различни вкусове, но еднакво съвършен ефект и качество. Както споменахме по-горе, безопасността е на първо място. Параваните на фирмата се изработват от закалено стъкло, което е трудно за чупене. Дори да успеете да счупите стъклото, то ще се разрони на малки парченца, които няма да бъдат в състояние да ви порежат. За финал на финала оставихме и най-доброто: Параваните от Smart Care могат да бъдат съчетани със специално антикапково покритие, което позволява по-лесно почистване на стъклото, а също така и антибактериални уплътнения.

Не взимайте за даденост здравето и комфорта си.