И щорите пазят топлината

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/10407674 www.24chasa.bg

Създаването и поддържането на топъл дом за студените месеци е съвкупност от фактори, към които се добавят и щорите. Най-добрият вариант е съчетаването на външни и вътрешни, което гарантира освен уют и благоприятна среща, също красива визия.

Отвън

Външните ролетни щори действат като отличен термоизолатор – през лятото задържат горещината навън, а през зимата гарантират, че топлината ще остане вътре. Освен че поддържат дома топъл в студените дни, те са чудесен финиш за фасадата, защото се предлагат в различни цветове.

Качествените външни ролетни щори са изработени от PVC и алуминиеви материали с доказани топлоизолационни качества. Когато щорите бъдат затворени напълно, между тях и прозореца се образува тънък въздушен слой. Това е малката „магия”, която работи като изолатор и задържа навън студа през зимата.

Високата енергийна ефективност се постига най-добре с щори изцяло от алуминий. При тях всеки ламел е изработен от два слоя от материала с полиуретанова пяна между тях. Това е допълнително ниво на изолация, което помага за намаляване на разходите за отопление и охлаждане.

PVC и алуминиевите външни ролетни щори са издръжливи на екстремни температури, влага и вятър. Управлението на всеки от моделите може да се автоматизира със системата Smart home чрез мотор Oximo iO и датчици за вятър, слънце и температура, управлявани от безжичното устройство Tahoma. Всичко това в комбинация позволява контрол съобразно конкретния момент – осигуряване на слънцегреене към дадено помещение, предпазване от силен вятър или дъжд към друго според изложението и т.н. В добавка външните ролетни щори са отличен щит срещу навлизане на недоброжелатели в дома.

И отвътре

От моделите за вътрешна употреба Плисе и Дует щори са с най-високи термоизолационни характеристики. Тайната се крие в платовете за изработка, които са обработени по специален начин. А това покритие позволява използването им и в помещения с висока влажност, като банята. Освен това са удобни за поддръжка, защото висококачествените материи не задържат прах. Плисе и Дует се отличават с изчистен минималистичен дизайн, благодарение на който се вписват добре във всякакъв тип интериор. Те са елегантни и лесни за управление, а правилният избор на цветове гарантира създаването на желания сценарий. Защото меките топли тонове със сигурност ще подсилят усещането за уют през зимата, както и желанието ни да му се насладим.