Откриха първата част от "1000 дървета"

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/10620190 www.24chasa.bg
снимки Heatherwick Studio

В Шанхай бе открита първата секция от комплекса, наречен Висящите градини на Вавилон, който е проектиран от Heatherwick Studio на британския дизайнер Томас Хезервик.
Предвидено е след окончателното реализиране на проекта в комплекса да има 1000 колони със засадена в тях растителност. Затова и мнозина наричат мястото "1000 дървета".

То е в квартал Путуо на терен, който в миналото е представлявал голяма мелница. Сега това е районът за изкуства М50 и паркове на Шанхай. Завършеният коплекс ще се простира на 300 000 кв. м и ще е с обществено предназначение, като в него ще има заведения, музеи, галерии.

Всички колони с растителност ще са част от основите на сградите, а дизайнът им е като на високи вази. Вътре в тях ще има интегрирана система за поливане. В откритата вече първа секция от Висящите градини на Вавилон са засадени близо 70 вида растения.

Откриха първата част от

Томас Хезервик е на 52 години и е възпитаник на Политехническия университет в Манчестър и на Кралския колеж по изкуствата. Отличава се с нестандартни идеи, а мнозина определят работите му като отнесени по-скоро към сферата на архитектурата и на съвременното изкуство. В проектите му много често присъства изобилие от растителност.

Откриха първата част от