Проекти в 3 категории на конкурса “Баня на годината”, приемат се до 12 април

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/11154557 www.24chasa.bg

През 2022-а се провежда XVIII издание на конкурса “Баня на годината” на Ideal Standard. Той е в три категории, две от които са за 3D проекти – СЕМЕЙНА БАНЯ С ATELIER COLLECTIONS и ОБЩЕСТВЕНО САНИТАРНО ПОМЕЩЕНИЕ, и една е за изпълнен проект – РЕАЛИЗИРАНА БАНЯ С ПРОДУКТИТЕ
НА IDEAL STANDARD.

Нови предизвикателства

към професионалисти и студенти

За 18-а поредна година Ideal Standard организира националния конкурс “Баня на годината”. В три категории творческо поле за изява могат да намерят утвърдени архитекти, дизайнери, проектанти, прохождащи в професията и студенти. Участниците могат да работят индивидуално или екипно, като проектите им представят най-новите световни тенденции в дизайна и проектирането на бани в обществени и жилищни пространства.

Срокът за участие е до 12 април 2022 г.

Категориите в 18-ото издание на конкурса Ideal Standard “Баня на годината 2021”:
1. СЕМЕЙНА БАНЯ С ATELIER COLLECTIONS – 3D – категорията е предназначена специално за активни/утвърдени архитекти, дизайнери и проектанти. Проектът трябва да е разработен за помещение не по-голямо от 12 кв. метра при свободен избор за план на помещението.
2. ОБЩЕСТВЕНО САНИТАРНО ПОМЕЩЕНИЕ – 3D – категорията е за студенти, които целят по-висока експертиза в този сектор.
3. РЕАЛИЗИРАНА БАНЯ С ПРОДУКТИТЕ НА IDEAL STANDARD – категорията е за архитекти, дизайнери и проектанти, с чиято помощ продуктите на Ideal Standard са намерили своя дом през 2021 г.

Гласуване на журито – 13 – 25 април 2022 г.

Онлайн гласуване на публиката – 26 април – 3 май 2022 година

Финално събитие – 9 май 2022 г.

Журито тази година е в състав: Христо Караиванов – председател, той е търговски директор Клъстър Източна Европа в “Идеал Стандарт”, арх. Иван Александров, инж. Васил Велчев, арх. Радина Гешева, арх. Гергана Милушева, инж. Иван Гроздев, арх. Мирослав Гюнелиев, доц. д-р арх. Мария Давчева и проф. д-р арх. Орлин Давчев, арх. Борислав Игнатов, Красимир Капитанов, проф. д-р. инж. арх. Пеньо Столаров, арх. Юри Танов, арх. Димчо Тилев, арх. Галина Милкова и Недко Николов.

Награди
Награда на журито “Ideal Standard Баня на годината 2021” в отделните категории е:

Първо място в категория “СЕМЕЙНА БАНЯ С ATELIER COLLECTIONS – 3D” – 4000 лв. + право на 30% отстъпка за продуктите от Atelier Collections до края на 2022 година.

Първо място в категория “ОБЩЕСТВЕНО САНИТАРНО ПОМЕЩЕНИЕ – 3D” – 2000 лв.

Първо място в категория “РЕАЛИЗИРАНА БАНЯ С ПРОДУКТИТЕ НА IDEAL STANDARD” – 2000 лв.

Приз на медиите
Наградата на медиите във всяка от категориите е двудневно посещение на заводите на Ideal Standard в гр. Севлиево, както и представяне на проектите им в изданията на партниращите медии.

Награда “Баня на публиката”
Наградата на проектите – фаворити на публиката, за всяка категория е спа уикенд за двама в България.