Лидери в областта на строителството, недвижимите имоти и инвестициите ще се срещнат на 1 и 2 април в София

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/11230329 www.24chasa.bg

Атрактивни имоти в Дубай ще се предлагат на Иммобилия 2022

Лидери в областта на строителството, недвижимите имоти и инвестициите ще се срещнат на международното изложение „Иммобилия“ на 1 и 2 април в София. Във форума ще се включат и финансови институции, кредитиращи сектора, както и фирми, предлагащи земеделска земя.

Според експерти инвестицията в недвижими имоти гарантира успешно вложение на спестяванията. Високите нива на инфлация в световен мащаб, новите и по-високи такси за съхранение на средства в банките, както и ниските лихвени проценти по ипотечните кредити, са фактори, които предпоставят засиления интерес към недвижими имоти. Все повече инвеститори насочват капиталите си в закупуване на земи, офиси и търговски площи, ваканционни селища, услуги в областта на проектирането и управлението.

„Големият ръст в строителството на жилища, ваканционни имоти, инфраструктура, както и увеличената активност в пазара на недвижими имоти в България е предпоставка за интереса на компании от страната и чужбина към форума“, заяви организаторът Ивайло Жеглов. Той уточни, че изложението е ориентирано към крайния клиент.

„През последните години изискванията на клиентите се повишиха. Търсят се качествени жилища ново строителство, в което са използвани иновативни технологии и което предлага комфорт, модерен интериор и екстериор“, коментира инж. Камен Генчев - носител на приза „Сграда на годината 2020“. Той уточни, че сред новите тенденции на пазара е търсенето на по-големи жилища, предимно от завърнали се млади българи от чужбина, които имат желание да обособят пространства за кабинети, от които да работят дистанционно. Инж. Генчев прогнозира, че търсенето на имоти ново строителство ще продължи и през тази година.

Градските имоти са сигурен инвестиционен инструмент според брокерите. Търсят се предимно завършени жилища в големите градове. Най-активен е пазарът в София, Пловдив, Варна и Бургас.

„Идеята ни е да привлечем не само потенциални клиенти от София, но и от цялата страна, както и постоянно пребиваващи чуждестранни граждани у нас“, уточни Ивайло Жеглов. Той допълни, че за първи път ще участва компания, която предлага имоти в чужбина, сред тях и атрактивни жилища в Дубай.

Изложението «Иммобилия» ще се проведе на 1 април 2022 г. от 11 до 18 часа

 и на 2 април от 10 до 17 часа в зала «Шекспир» на Grand Hotel Millennium - София.

Организатор на проявата е «Експо Тим», който има над 22-годишен опит в провеждането на изложения, конкурси и представяне на България в различни международни прояви. Сред събитията, които е осъществил са Автомобилните салони в София, Варна, Бургас и Пловдив, MOTO EXPO, Туристическите изложения в Бургас, GOURMET SALON, Wine Fest Burgas и др.