Конкурс "Къща на годината" - категория "Студентски проект 2021"

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/11517076 www.24chasa.bg
ФЕВРУАРИ/МАРТ - "Мраморна стълба в луксозната лятна резиденция"

Тази година списание "Идеален дом" навършва 26 години и за 26-и път организира конкурса "Къща на годината". По традиция ще отличим най-добрите, благодарение на професионално жури.

В конкурса участват 41 проекта, които сме публикували през 2021 година на страниците на списанието. Разделени са в 5 категории: "Апартаменти", "Еднофамилни къщи", "Малкото жилище", "Обществен интериор", "Студентски проект".
Ето кои са 6-те номинации в категория "Студентски проект".

ФЕВРУАРИ/МАРТ - "Мраморна стълба в луксозната лятна резиденция"

Това е първият преддипломен проект на Лора Панайотова, студентка в катедра "Интериор и дизайн на интериора" в архитектурния факултет на Университета за архитектура, строителство и геодезия. Той е за лятна резиденция с гледка към морето, с модерна фасада, включваща 5 студиа, пентхаус апартамент, просторна дневна и трапезария.

МАРТ/АПРИЛ - "Повече природа в мезонета"

Проектът е на Марина Стоева, студентка в катедра "Интериор и дизайн на интериора" в архитектурния факултет на Университета за архитектура, строителство и геодезия.
Той е за мезонетно жилище за трима обитатели, състоящо се от два етажа и богато озеленена тераса към първия. На това ниво има и дневна, обединяваща три зони - кът за почивка около уютна камина, кът с ниско сядане, от който се разкрива гледка към терасата и града, и кухня.

АПРИЛ/МАЙ - "С топли тонове като пясъка на Созопол"

Това е преддипломният проект на Радостина Илиева, студентка в катедра "Интериор и дизайн на интериора" в архитектурния факултет на Университета за архитектура, строителство и геодезия. Резиденцията се намира в Созопол и има пряк изглед към морето. Вдъхновението за нейния облик се поражда от краткото описание на плажовете на този бряг, които са със златист, мек и ситен пясък.

СЕПТЕМВРИ/ОКТОМВРИ - "Футуристичен образ за House A"

Това е преддипломният проект на Петър Пеев, студент в катедра "Интериор и дизайн на интериора" в архитектурния факултет на Университета за архитектура, строителство и геодезия.
Авторската концепция е за футуристичен, модерен комплекс, състоящ се от два типа еднофамилни сгради. Те са предназначени за столичния квартал "Малинова долина".

ОКТОМВРИ/НОЕМВРИ - "4 комфортни зони в мезонета"

Представяме идейния проект за интериор на дневно пространство на мезонет на Райя Маринова, студентка в катедра "Интериор и дизайн на интериора" в архитектурния факултет на Университета за архитектура, строителство и геодезия.
Мезонетът се намира в нова шестетажна сграда в кв. "Слатина" в София. Жилището е с обща квадратура от 321 кв. м и разполага с 3 спални и 3 бани на двата етажа.

НОЕМВРИ/ДЕКЕМВРИ - "Атриум и "плаващи" зони в лятната резиденция"

Това е преддипломният проект на Преслава Николова, студентка в катедра "Интериор и дизайн на интериора" в архитектурния факултет на Университета за архитектура, строителство и геодезия.
Проектът предвижда лятната резиденция да е в едно от курортните селища на Южното Черноморие. Тя е с капацитет за 14 души и включва 4 спални за гости и една основна нощна зона.