Конкурс "Къща на годината" - категория "Малкото жилище 2021"

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/11528606 www.24chasa.bg
АПРИЛ/МАЙ - "Максимум комфорт на минимум площ"

Тази година списание "Идеален дом" навършва 26 години и за 26-и път организира конкурса "Къща на годината". По традиция ще отличим най-добрите, благодарение на професионално жури.

В конкурса участват 41 проекта, които сме публикували през 2021 година на страниците на списанието. Разделени са в 5 категории: "Апартаменти", "Еднофамилни къщи", "Малкото жилище", "Обществен интериор", "Студентски проект".
Ето кои са двете номинации в категория "Малкото жилище".

АПРИЛ/МАЙ - "Максимум комфорт на минимум площ", автор Елина Янева, Studio One

Въпреки че жилището е доста малко, само 45 кв. м, интериорът му е оформен така, че да предложи всички удобства за всекидневно обитаване. С отлично разположени зони за съхранение и ефектно осветление то ярко демонстрира възможностите дори и на неголемите пространства, стига подходът да е професионален.

НОЕМВРИ/ДЕКЕМВРИ - ""Сред орехите и в духа на традиционната селска архитектура", автор Студио Nada

Това е нестандартен проект за извънградски дом от 60 кв. м и е интересен пример за все още недостатъчно познатия у нас начин на обитаване в пълно съзвучие с околната среда. А това включва минимален разход на енергия и максимално оползотворяване на суровините, без обаче това да е за сметка на удобствата.