Малката маса с големи претенции

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5357348 www.24chasa.bg

Възприемаме я като част от семейството на допълнителните мебели. Ако обаче оставим диваните без масичка пред тях, със сигурност ще изглеждат самотно. А тя е полезна и в много други кътове.

Ниска или висока, но хубава и удобна

Наричат я още холна масичка или масичка за кафе, така че мястото й е ясно по принцип. Разполага се най-вече там, където е групата на мекото сядане – между или до креслата и канапетата. За да предложи пълен комфорт за насядалите срещу телевизора или на задушевен разговор. Да има къде да си сложат чашата, четивото, очилата.

Изборът днес е много голям и ориентацията в него може да е освен според бюджета и собствения вкус, и според пространството. Ако има достатъчно място пред дивана, заложете на голяма ниска маса, може и на два етажа, за да побере повече неща. Особено ако обичате да работите в тази зона на хола – ще има място и за таблета, бележници, списания и т.н.

Добре е обаче да се знае, че солидните масички, ако са и по-едри, остават там, където са поставени, и всяко преместване е почти невъзможно. Освен това прекалено ниските варианти не са особено практични, ако решите да похапвате нещо дребно пред екрана. За този случай по-подходящи са високите модели, които напоследък се наложиха трайно. Масички на един крак стоят неангажиращо, лесно се слагат там, където е нужно в момента, защото обикновено не са толкова тежки.

Както за всяка мебел, дизайнът и тук е водещ. Груба и недодялана като визия масичка би била излишен компромис при добре оформен интериор. И обратното – правилният избор на материали и естетика ще направи малката мебел силен акцент в пространството. И дори ще изпъкне и неглижира по-обикновената мека мебел. Така че ако бюджетът се е изчерпал, не бързайте да поставите каквато и да е маса в хола, по-добре отложете покупката, но не принизявайте нейната роля.

Целия материал може да прочетете в новия брой на "Идеален Дом".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От вчера заплатите на народните представители са вече по 4248 лева, което е с 375 лева повече от сумата, която получаваха през предходните три месеца, изчисли сайта "Офнюз". Разбира се в случая говорим само за основната заплата без разнообразните финансови бонуси за представителите ни в Народното събрание

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното