Вземи си стол!

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5437372 www.24chasa.bg

С пълно право може да го определим като Негово величество, защото наистина е царят на мебелите. И пръв сред тях – когато се е появил столът, домът е станал такъв, какъвто е и днес. Със седящи на високо около масата, а не на земята обитатели.

По-близо до архетипа
На четири крака, със самостоятелни седалка и облегалка в нормални размери, семпъл и удобен – този модел напомня за старите столове на баба и днес той пак е модерен. Може да е изцяло дървен или с тапицерия, която предлага повече комфорт на седене. Наличието на цвят в нея е модерният принос, иначе прилича наистина на някогашния архетип. 

Мек, стабилен, ергономичен
Противоположната тенденция се харесва повече на съвременниците и особено на по-младите. За тях са столовете, наподобяващи офисните модели. С цяла метална база или на един крак, те често са много гъвкави и комфортни. Тапицирани в кожа или хубава дамаска, осигуряват допълнително удобство край масата. Не бива да забравяме, че за стола най-важна е ергономията и неслучайно именно тази мебел е като тест за добрите дизайнери и мебелисти – смята се, че който може да прави стол, може да прави и всичко останало от обзавеждането. Подходящата височина и точният ъгъл между седалка и облегалка гарантират свобода и сигурност при седене. А високото качество се проверява във времето – добрият стол трябва да издържи на по-дълга употреба и е добре при неговата покупка да не се пестят средства. За да не се налага честата подмяна.

Вижте целия материал в списание "Идеален дом".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са