Антрето – затворено или на показ

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5446955 www.24chasa.bg

Входното пространство на дома е първата среща с вкуса и битието на домакините. Голямо или малко по размер, то изисква специално внимание към избора на мебелите.

За да спечелят повече пространство, мнозина новодомци предпочитат да пожертват антрето. Приобщават го към общото пространство, понякога само го маркират със закачалка или огледало. Във всеки случай функцията на антрето не трябва да се подценява. Не на шега го наричат “санитарната зона” между външния свят и дома, като предпазва от студа. Затова, преди да решим дали искаме да се лишим от него, не е зле да се запитаме необходимо ли ни е то.

Ако като даденост или по собствен избор антрето е част от общото пространство на дневната зона, в името на естетиката мебелите в него трябва да са съобразени със стила на цялостния интериор. Изберем ли само маркирано входно пространство, трябва да сме по-внимателни в обзавеждането му. Фактът, че между преходната и същинската част на жилището няма граница, предполага създаването на едностилност на мебелите. Големите мебели са удобни, но по-трудно се вписват в концепцията за единност на интериора. Затова по-добро решение при отвореното антре е те да са ефектни дори и с цената на по-малко функции.

Обикновено са достатъчни оригинални като дизайн огледало, малки етажерки и закачалки. В приобщеното антре сериозен проблем е намирането на място за обувките. Подходящо решение е да се постави нисък шкаф, върху чийто плот се поставят възглавници, така че да се използва и за сядане.

Ако коридорът е самостоятелен, могат да се предпочетат големи дрешници и вградени гардероби, част от които може да изпълняват и ролята на малък склад за дребни домакински уреди. Възможност за различни решения дава и комбинацията на отделни модули. Те са удобни и за отделяне на входната от дневната част при открити пространства. Важното е добре да се премислят функциите им, а дизайнът да се вписва в общата концепция на мебелирането.

На пазара се предлагат и единични мебели, които обикновено са от полза. Най-добре може би е да се избере серия, която предлага огледало и закачалка или шкаф за обувки с огледало, или гардероб с огледални врати, шкаф за обувки. Все пак се налага тенденцията да се избират компактни композиции, които да не тежат в ограничената квадратура. Използват се олекотени конструкции и съчетание от различни материали. Някои от последните колекции на италианските фабрики лансират по-сериозното присъствие на огледални повърхности върху мебелните корпуси. Това не отменя актуалното звучене на естественото дърво и фурнированите плоскости, използвани ако не за цели мебели, то само за гръб на корпусната мебел. Лекота придават металните елементи – закачалки, поддържащи крачета, носещи лостове.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са