Скрито-покрито, но и елегантно

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5452262 www.24chasa.bg

Нямате достатъчно място вкъщи или просто не обичате разпилени вещи. Дизайнерите имат решение – малки мебели-скривалища, които на пръв поглед не издават тайната си роля. Интересни решения, които освен практичност внасят и момент на забава в съвременния дом.

Вълшебните масички

Най-много възможности за прибиране дават малките масички. Идеите тук наистина са изненадващо много и интересни. От ниската тумбеста маса с едно движение изскачат и табуретките – като резени от тиква, с мека тапицерия, както е в модела на Cappellini. И гостите могат да се разположат близо до пода с чаша чай на приятелски разговор. Когато столчетата се прибират под плота, се получава компактна мебел, за която винаги ще се намери място. Чудесен вариант за младежки жилища.

Писалище скривалище

Вкъщи мобилните устройства като че ли все повече изместват нуждата от истинско бюро. И все пак – друго е да седнеш пред писалище, вместо да държиш лаптопа на колене на дивана или в леглото. Ето как някои автори виждат импровизираното място за работа. Тези модели са компактни и никога няма да бъдат разхвърляни, защото дават възможност всичко да се прибере в тяхната хралупа бързо и лесно.

Табуретка и още нещо

Но табуретките не само се крият под масата, а и самите те крият изненади. Например в своя колекция за италианската марка Coalesse известният френски дизайнер Жан Мари Масо представя пуф за крака към стол релакс. Под подвижния му капак се прибират лесно слушалки, телефон, книга, всички атрибути на така приятните занимания, които могат да се случват, когато сме се изтегнали на фотьойла. Secret, така са нарекли и своя модел от Bonaldo – мека табуретка с капак, която лесно приютява леки завивки и възглавници дори.

Контейнери за вътре и вън
Този малък контейнер е първият продукт на новата дизайнерска марка от Дания JokJor. Champ играе няколко роли според нуждите и желанията на тези, които го притежават. Може да е масичка, столче или да поддържа хладни бутилките с шампанско или вода, когато се използва на открито край басейна. При външна употреба е защитен от влагата благодарение на силиконовата си запушалка под капака. Самият капак може да е от дъб или орех, а също и в различни ярки цветове. Champ е подходящ и за детски пространства, защото ще побере доста играчки и лесно се премества, тъй като тежи едва 3 кг. Подобни леки и практични контейнери с капаци предлагат и Serralunga, както и Bontempi casa.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Магаренцето Кови се роди! Появата на малкия бозайник във времена на разпространение на коронавирус е определена като чудо, а животинчето е кръстено точно на заразата, която порази целия свят. Кови (името му произлиза от COVID-19) се ражда преди няколко дни в спасителен център в Девня. Интересна е и историята на неговите родители

Направете си и вие морковен сладкиш с генерала Морковена торта с фигурка на генерал Мутафчийски е кулинарен хит. Началникът на оперативния щаб за борба с коронавируса е изваян с детайли от захарно тесто, а автор на шедьовъра е Виолета Кулева. Сладкишът е със семпла визия, но най-интересното е на неговия връх

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е