Терасата като летен оазис

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5491564 www.24chasa.bg

Една до друга, една над друга – добре обгрижваните градски тераси са симфония от цветове и малки удобства. И сутрин, и вечер те са готови да ни дарят почивка. Стига и ние да сме ги поглезили подобаващо.

Компактни, но удобни

Въпреки че не прекарваме особено дълго време върху балконските мебели, те трябва да ни доставят естетическо удоволствие през кратките мигове на отмора. И да създават комфорт на тялото, макар и за половин час.

Ограниченото пространство предполага и поместването на по-малки по размер маси и столове – основните балконски мебели. Предимство е да са сгъваеми – не само заради лесното прибиране през зимата, но и заради възможността при нужда, например, когато има повече хора, терасата да се освободи от тях. Удобни са и мебелите, които влизат един в друг. По принцип по-практични са квадратните маси, но пък кръглите създават повече близост. Поне според психолозите.

Добре поддържани

На практика днес няма повърхност, обработена правилно със съответните препарати, която да не е подходяща за навън. Така атмосферните промени не влияят нито на дървото, нито на метала, нито на пластмасата. Импрегнантите, боите и лаковете освен със защитните си свойства могат да се похвалят и с напредък във визията, която мебелите за навън придобиват. Синтетичните материали обикновено са фаворити – не само заради лесната поддръжка, но и заради сравнително по-добрите цени.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Терористи ли финансират подобни конференции?, питат антифашисти Мощен сблъсък между националисти и антифашисти бележи най-мащабното събитие в последните години - конференция на крайните патриоти от цяла Европа утре вечер в София, на който ще бъде създаден общ съюз. Мястото на събитието се пази в тайна за последно,

Пожари разрушават Зографския и Хилендарския в Атон Иво АНГЕЛОВ Пожар унищожи голяма част от катедралата "Нотр Дам" в Париж в началото на Страстната седмица. Колкото и ужасяващи да бяха кадрите от огнената стихия, това не е първият подобен инцидент. От червените езици на огъня през вековете страдат и български манастири светини.