Апартамент над покрива в Тел Авив

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5504445 www.24chasa.bg
Архитектура и интериор арх. Ади Вайнберг – Arbejazz architecture studio

Ето как в Израел “санират” не само отвън старите си блокове. Принципът на добиващото все по-голяма популярност Loft cube пространство, за което
арх.Борис Борисов писа в “Идеален дом”, се прилага в големи градове. Той е привлекателен заради възможността малките жилища като нашите панелки да се разширят чрез използване на въздуха над покрива. Показваме типичен пример за т.нар. К-house. Това е семейно жилище, част от типови сгради, построени през 50-те години на миналия век за работническата класа.

Сега този квартал на Тел Авив, в който преобладават евтините постройки на масовото строителство, се реконструира по нова градоустройствена схема. В резултат се получават оригинални апартаменти с добавен обем – 65 квадратни метра се разширяват до 200 с второ ниво нов скатен покрив.

Главното предизвикателство в оформянето на интериора е в дизайна на твърде тесния апартамент, издължен силно между двете противоположни фасади. Входното ниво съдържа семейната зона, раздвижена от етествената дневна светлина, идваща от група люкове на тавана. Тези кръгли отвори създават забавна връзка между долния етаж и балкона отгоре. Тук се намира групата от четири спални, както и работният кът, интегриран около ефектната стълба.

Пак горе е разположена и кухнята от изцяло отворен тип и осветена ефектно от отраженията на конструкцията от метал и дърво на добавения покрив, проникващи през люковете. Мебелите в зоната за готвене са в изчистена линия, с красив фурнир, има и остров, който служи както за приготвяне на храната, така и за сервиране. Обединената кухня/трапезария е отворена към облечения в декинг балкон и е част от успешно постигнатата връзка вън-вътре. Освен голямото разширения преустроеният апартамент придобива още един голям плюс – голяма тераса с място за външна трапезария и кът за релакс с поглед отвисоко.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са