Апартамент над покрива в Тел Авив

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5504445 www.24chasa.bg
Архитектура и интериор арх. Ади Вайнберг – Arbejazz architecture studio

Ето как в Израел “санират” не само отвън старите си блокове. Принципът на добиващото все по-голяма популярност Loft cube пространство, за което
арх.Борис Борисов писа в “Идеален дом”, се прилага в големи градове. Той е привлекателен заради възможността малките жилища като нашите панелки да се разширят чрез използване на въздуха над покрива. Показваме типичен пример за т.нар. К-house. Това е семейно жилище, част от типови сгради, построени през 50-те години на миналия век за работническата класа.

Сега този квартал на Тел Авив, в който преобладават евтините постройки на масовото строителство, се реконструира по нова градоустройствена схема. В резултат се получават оригинални апартаменти с добавен обем – 65 квадратни метра се разширяват до 200 с второ ниво нов скатен покрив.

Главното предизвикателство в оформянето на интериора е в дизайна на твърде тесния апартамент, издължен силно между двете противоположни фасади. Входното ниво съдържа семейната зона, раздвижена от етествената дневна светлина, идваща от група люкове на тавана. Тези кръгли отвори създават забавна връзка между долния етаж и балкона отгоре. Тук се намира групата от четири спални, както и работният кът, интегриран около ефектната стълба.

Пак горе е разположена и кухнята от изцяло отворен тип и осветена ефектно от отраженията на конструкцията от метал и дърво на добавения покрив, проникващи през люковете. Мебелите в зоната за готвене са в изчистена линия, с красив фурнир, има и остров, който служи както за приготвяне на храната, така и за сервиране. Обединената кухня/трапезария е отворена към облечения в декинг балкон и е част от успешно постигнатата връзка вън-вътре. Освен голямото разширения преустроеният апартамент придобива още един голям плюс – голяма тераса с място за външна трапезария и кът за релакс с поглед отвисоко.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Късо съединение в електрически стълб в столицата на бул. България предизвика временно блокиране на движението в посока центъра. В отстраняването на аварията се включиха екипи на енергото и

Аверът на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, влиза в пандиза, научи "България Днес"! Петко Стоянов-Пендака е спряган като един от тарторите на банда за наркоразпространение и опити за покушения над магистрати заедно с Малък Йоско. Преди броени дни Пендака призна вината си и сключи сделка със спецпрокуратурата да лежи 4 години в панделата.

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за бардака в столичния хотел "Шератон", научи "България Днес"! Процесът се точи на втора инстанция, след като на първа аверите на Боевски бяха оправдани. Неясно защо спецпрокуратурата нито обвини Боевски за вертепа,