ЕТЕМ участва в санирането на пилотния за община Бургас блок по програмата за енергийна ефективност

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5576105 www.24chasa.bg

Архитектурните решения на ЕТЕМ допринесоха за напълно новия облик на блок 27 в бургаския комплекс „Славейков“, който е пилотен по изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност в морския град. В съответствие със зададените параметри и изисквания, ЕТЕМ изгради декоративни жалузийни решетки от системата за слънцезащита Е66, целящи да осигурят естетическо прикриване на външните климатични тела. Жалузийните решетки са съобразени с цветовата карта на санирането в комплекса, боядисани са с високоустойчиви бои, така че да издържат на специфичните за морето атмосферни условия и позволяват изнасяне на декоративно саксийно озеленяване, което допринася за пълното преобразяване на фасадата на блока.

„Имайки предвид, че блок 27 в комплекс „Славейков“ е пилотен за програмата в Бургас, бяха поставени изключително високи изисквания по отношение на визията, стабилността и термоизолацията. ЕТЕМ предостави най-високия си клас облицовъчен материал - алуминиева ламарина ENF и отваряема алуминиева система Е45, която се е доказала като лидер на пазара. Радвам се, че успяхме да отговорим на очакванията и за пореден път доказахме, че ЕТЕМ е качествен и надежден партньор“, това заяви Радослав Пенев, Регионален мениджър Продажби.

Жителите на обновения блок 27 получиха удостоверението за извършените строителни дейности лично от премиера Бойко Борисов и от кмета на град Бургас Димитър Николов. Двамата изказаха своето възхищение от новата визия на блока и поздравиха изпълнителите на проекта.

От стартирането на програмата по саниране до момента ЕТЕМ има над двадесет изпълнени обекта. От компанията заявяват, че не се концентрират в определени области, а се опитват да предоставят качествен, сигурен и енергоефективен продукт. В много от случаите използваните системи дори надвишават изискванията по програмата или най-малкото, позволяват безпроблемно и ефективно обновяване.

Например, ползвателите на дограма с марката ЕТЕМ впоследствие имат възможност и да подобрят топлинните показатели на прозорците само с подмяна на стъклопакетите с нови. Възможни са и индивидуални решения за живеещите в сградите. В тези случай срещу допълнително финансиране от собствениците на апартаментите се влагат системи, надвишаващи параметрите по програмата като например най-новата PVC система Q93, която е седемкамерна, клас А, с три зони на уплътнение и със значително по-големи възможности при вариациите на остъкляване.

Като цяло продуктовата гама на ЕТЕМ изцяло отговаря на заложените в програмата за саниране изисквания. Най-често приложение имат петкамерната PVC система Q72, алуминиевата система E45, както и вентилируемите фасадни системи.

От компанията споделят, че за да отговорят максимално на поставените изисквания от програмата и за да са сигурни в качеството на предлаганите решения, те тестват продуктите точно по определените задания за материали.

„Функционалността на модерните сгради, тяхната визия и енергоефективност, до голяма степен се дължат на качествено проектиране и съвместимост на продуктите. Възможните обучения, консултации, а в последно време и одитите на място, предлагани от системните доставчици, осигуряват на инвеститорите увереност в получените продукти, в тяхната енергоефективност и в дълготрайната им употреба. Ето защо ние правим всичко по силите си да доставяме качествени продукти, които да вдъхват увереност и спокойствие“, допълни Иво Тодоров, Продуктов мениджър PVC системи.

От ЕТЕМ са категорични, че Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради е още една причина производителите на качествени материали да обединят усилията си и да предложат продукти, съответстващи на зададените параметри и гарантиращи безпроблемна експлоатация на вложените системи.

Вече е факт и списанието „Саниране“, което ЕТЕМ реализира заедно със свои партньори, доставящи допълнителни продукти по програмата като стъкла, автоматика, системи за топлоизолация и др. Изданието се разпространява във всички общини, министерства, посолства и други администрации, но може да се чете и онлайн на etem.bg или да се заяви на фирмения мейл - etem.bg@etem.com.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Краят на традиционният есенния фестивал в Китай предизвика огромно задръстване от автомобили в близост до Тол-станция на магистралата в Женгжу, провинция Хенан, Китай. Снимка: REUTERS /

Бизнесменът Тодор Хаджижеков, станал известен с прякора си Тотко Поршето, който бе погнат за нелегална фабрика за цигари край Костинброд, е оправдан тихомълком! След шумната акция през декември 2012 г. по разбиване на тайния цех Хаджижеков е оневинен окончателно, а сега с юристи подготвя иск срещу прокуратурата за 100 хиляди лева,

Със здрав банкет и кючеци на Азис загря отборът на "Атлетик" (Куклен) за мача с "Левски". Днес храбрият аматьорски тим ще посрещне "сините" в двубой от турнира за Купата на България. За отбора от малкото градче, разположено в полите на Родопите, това ще бъде най-големият мач в цялата му история. Срещата ще се играе в Пловдив,