ЕТЕМ участва в санирането на пилотния за община Бургас блок по програмата за енергийна ефективност

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5576105 www.24chasa.bg

Архитектурните решения на ЕТЕМ допринесоха за напълно новия облик на блок 27 в бургаския комплекс „Славейков“, който е пилотен по изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност в морския град. В съответствие със зададените параметри и изисквания, ЕТЕМ изгради декоративни жалузийни решетки от системата за слънцезащита Е66, целящи да осигурят естетическо прикриване на външните климатични тела. Жалузийните решетки са съобразени с цветовата карта на санирането в комплекса, боядисани са с високоустойчиви бои, така че да издържат на специфичните за морето атмосферни условия и позволяват изнасяне на декоративно саксийно озеленяване, което допринася за пълното преобразяване на фасадата на блока.

„Имайки предвид, че блок 27 в комплекс „Славейков“ е пилотен за програмата в Бургас, бяха поставени изключително високи изисквания по отношение на визията, стабилността и термоизолацията. ЕТЕМ предостави най-високия си клас облицовъчен материал - алуминиева ламарина ENF и отваряема алуминиева система Е45, която се е доказала като лидер на пазара. Радвам се, че успяхме да отговорим на очакванията и за пореден път доказахме, че ЕТЕМ е качествен и надежден партньор“, това заяви Радослав Пенев, Регионален мениджър Продажби.

Жителите на обновения блок 27 получиха удостоверението за извършените строителни дейности лично от премиера Бойко Борисов и от кмета на град Бургас Димитър Николов. Двамата изказаха своето възхищение от новата визия на блока и поздравиха изпълнителите на проекта.

От стартирането на програмата по саниране до момента ЕТЕМ има над двадесет изпълнени обекта. От компанията заявяват, че не се концентрират в определени области, а се опитват да предоставят качествен, сигурен и енергоефективен продукт. В много от случаите използваните системи дори надвишават изискванията по програмата или най-малкото, позволяват безпроблемно и ефективно обновяване.

Например, ползвателите на дограма с марката ЕТЕМ впоследствие имат възможност и да подобрят топлинните показатели на прозорците само с подмяна на стъклопакетите с нови. Възможни са и индивидуални решения за живеещите в сградите. В тези случай срещу допълнително финансиране от собствениците на апартаментите се влагат системи, надвишаващи параметрите по програмата като например най-новата PVC система Q93, която е седемкамерна, клас А, с три зони на уплътнение и със значително по-големи възможности при вариациите на остъкляване.

Като цяло продуктовата гама на ЕТЕМ изцяло отговаря на заложените в програмата за саниране изисквания. Най-често приложение имат петкамерната PVC система Q72, алуминиевата система E45, както и вентилируемите фасадни системи.

От компанията споделят, че за да отговорят максимално на поставените изисквания от програмата и за да са сигурни в качеството на предлаганите решения, те тестват продуктите точно по определените задания за материали.

„Функционалността на модерните сгради, тяхната визия и енергоефективност, до голяма степен се дължат на качествено проектиране и съвместимост на продуктите. Възможните обучения, консултации, а в последно време и одитите на място, предлагани от системните доставчици, осигуряват на инвеститорите увереност в получените продукти, в тяхната енергоефективност и в дълготрайната им употреба. Ето защо ние правим всичко по силите си да доставяме качествени продукти, които да вдъхват увереност и спокойствие“, допълни Иво Тодоров, Продуктов мениджър PVC системи.

От ЕТЕМ са категорични, че Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради е още една причина производителите на качествени материали да обединят усилията си и да предложат продукти, съответстващи на зададените параметри и гарантиращи безпроблемна експлоатация на вложените системи.

Вече е факт и списанието „Саниране“, което ЕТЕМ реализира заедно със свои партньори, доставящи допълнителни продукти по програмата като стъкла, автоматика, системи за топлоизолация и др. Изданието се разпространява във всички общини, министерства, посолства и други администрации, но може да се чете и онлайн на etem.bg или да се заяви на фирмения мейл - etem.bg@etem.com.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Куршум от предишен атентат са извадили медици от тялото на несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите след престрелката между хората му и групата на Божидар Кузманов - Божо Кравата в Слънчака! Това разказаха вчера пред съда доктори, помогнали за спасяването на Очите, научи "България Днес". Лекарите се явиха да свидетелстват по делото срещу

Манчо Ковачев осветли проблем с простатата. Ходя до тоалетна по 50-60 пъти на ден, оплака се изпеченият врачански мошеник За памперс се разплака в съда изпеченият врачански измамник Манчо Ковачев. Гангстерът разигра истински шоу спектакъл пред спецмагистратите, които решаваха дали да го пуснат от ареста заради проблемите му с простатата,

На доста необичайна случка станаха свидетели тази сутрин шофьори в столичния КАТ. Автомобил от опашката за смяна на талони изтърбуши вратата на един от каналите за технически преглед и почти падна в него. Не е ясно дали причина за инцидента е нетърпението на водачът да смени скъпоценните табели или техническа неизправност във возилото е довела за