Санитарен фаянс от А до Я

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5677117 www.24chasa.bg

Банята е едно от най-личните помещения у дома. Това е единственото място, където човек остава насаме с мислите си и далеч от работното ежедневие. Затова е важно да разполагаме с практични и функционални решения за санитарния фаянс в банята.

Керамичните изделия за обзавеждане на баня (мивки, тоалетни чинии, моноблокове) се отличават с изключителна устойчивост срещу въздействието на киселини и други активни химични препарати. Те притежават висока водонепропускливост, предотвратяваща развитието на микроорганизми и последващо разрушаване. Изделията от санитарен фаянс се покриват с глазура, която осигурява допълнителна защита и блестяща бяла повърхност, устойчива през целия период на експлоатация.

Ако ви предстои ремонт и обновяване на банята, то тогава е важно още в самото начало да решите как да подредите пространството в тоалетната. Ако разполагате с отделна тоалетна, то пред вас има няколко възможности да превърнете помещението в по-практично, функционално и красиво място!

1. Тоалетна с моноблок и мивка

Моноблокътлесен за монтиране. Моноблокът е удобно и практично решение. 3 в 1 – казанче, тоалетна чиния и седалка. Оттичането на тоалетната чиния може да бъде хоризонтално или вертикално. Най-често тоалетната чиния и казанчето са порцеланови и се почистват лесно. Съществуват и модели с плавно затваряне на тоалетната седалка.

Моноблок –Цвят бордо или черно, с хоризонтално оттичане, забавено падане на тоалетната дъска, материал – керамика. Цена: 499 лв.

Малката мивка – когато банята е на другия край на апартамента, допълнителната мивка е лукс, на който е приятно да се разчита. Вариантите са два – само малка мивка или малък шкаф с мивка. Плитката мивка е компактна и не заема място, а в шкафа може да подреждате различни препарати за почистване на помещението.

Долен шкаф за баня Лора– 50х38х61,5см, окачен, с една врата, PVC, комплект с порцеланова мивка, цвят бял с гланцово покритие, Цена: 299лв.

2. Тоалетна с окачена тоалетна чиния

Окачената тоалетна чиния се монтира на специална структура, която се вгражда в стената и има няколко предимства пред традиционния моноблок:

- По-удобна е: тоалетната чиния може да се регулира на височината на тези, които я ползват.

- Вграденото в стената казанче значително намалява шума от пълненето с вода.

- По-хигиенична е: почистването на самата тоалетна чиния, пода и стените става по-лесно и бързо.

- По-естетично е: окачената тоалетна чиния е по-модерно и изчистено решение в сравнение с традиционния моноблок.

Тоалетна чиния – с висящ монтаж, хоризонтално оттичане, с тоалетна дъска със забавено падане, порцеланова, цвят бял, Цена: 139лв.

3. Тоалетна с ъглов моноблок

Когато мястото не достига, може да помислите за монтаж на ъглов моноблок. Той е практично и удобно решение за малката тоалетна, тъй като при монтажа, използвате ъгъла на помещението. Така пространството се оптимизира и ви остава достатъчно място за движение и комфорт. За повече удобство може да добавите и ъглов стенен шкаф, в който да подредите нужните ви принадлежности.

Моноблок Сева Фреш - тоалетно казанче 3/4, 5 литра с долно водоподаване, гладка тоалетна чиния с хоризонтално оттичане, тоалетна седалка от дуропласт, със забавено падане, цвят бял Vidima. Цена: 235лв.

На пазара има огромно изобилие от тоалетни чинии, казанчета, седалки, писоари, моноблокове, но безспорно едно от най-удобните и стилни решения за Банята е новата революционна система за измиване “Aquablade”, която осигурява идеално измиване на тоалетната чиния. Няма надвесен ринг, така че водният поток започва от най-горната част на тоалетната чиния, изплаквайки 100% нейната повърхност. Технологията AquaBlade е проектирана в съвременен стил с изчистени линии.

WC комплект Connect AquaBlade - структура за вграждане с двоен бутон, конзолна тоалетна чиния със скрито присъединяване, ултра тънка толетна седалка от дуропласт, казанче 3 /6л с антикондензационно покритие, горно захранване на водата, фиксиране към пода и стената, Цена: 629 лв.

Бижуто в банята - мивките

Мивката в банята е важно да бъде стилна, функционална, но най-вече и практична. „Морето“ от разнообразие и възможности е безкрайно, за да може да се отговори на всеки стил и вкус. Разликите започват от различните материали, цветове и дизайн. Мивките за баня от стъкло притежават необикновено излъчване и привлекателен дизайн. Те са толкова здрави, колкото и фаянсовите или керамични мивки, а и дори повече.

Главното разграничение при мивките е според начина им на поставяне. Те се делят на мивки за вграждане, за окачване и за поставяне.

Умивалник за вграждане- Ulisse, 56см, порцеланов, с отвор за стоящ смесите в средата, цвят бял. Цена: 87,99лв.

Мивка за окачване –серия Happy Smart, Fayans, изработена от керамика, с височина 17см, с отвор за стоящ смесител в средата, Цена: 95,99лв.

Умивалник за поставяне - диаметър 42см, дълбочина 13,5см, стъкло, цвят прозрачен, цена – 54,99 лв.

Комплект за баня TARA – стъклена мивка с диаметър 56см и дебелина на стъклото 11мм, цвят бордо, огледало - 58х78см, долен шкаф - 70х40см, височина 32,5см, стъклен плот 15мм, Цена – 319 лв.

И последно, но не по важност - всеки един санитарен детайл прави банята ви по-различна! Не е нужно да се избере практичността за сметка на стила и дизайна. Идеалното съчетание между двете не е илюзия. А дали това е любов от пръв поглед или просто Баня-мечта, виж тук:

Ако имате колебания за избор на оборудване, иновативни технологии, характеристики на продуктите,, монтаж и поддръжка, както и за цялостни решения за Банята, доверете се на професионалистите в тази област. Посетете магазините на Mr. Bricolage в цялата страна и резултатите ще бъдат налице.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

След доцент Деси Бакърджиева става професор Лили АНГЕЛОВА снимки: Пламен КОДРОВ Над 200 симпатични и пищящи фенки на Наум Шопов-младши дойдоха на прожекцията на сериала "Откраднат живот" в столично кино, видя "България Днес". "По-полека, една след друга", радваха се фотографите на интереса, който предизвика синът на Христо Шопов

Служители на почистващите фирми в София миха вчера булеварди и улици. Общо 788 дка улици са измити за първите два месеца на годината в София. По-топлата зима позволява общината да предприеме подобни действия, които са част от мерките за по-чист въздух. През януари машинно са измити 406 дка улици, а до 17 февруари - още 382 дка

Той може да е озвучавал най-известния скъперник на света - Ебенизър Скрудж, но не пести пари да празнува щедро с приятели рождения си ден. С тези мисли как да прекара празника си навръх 3 март топпапараците на "България Днес" изловиха театралната звезда Георги Новаков. Дългогодишният глас зад кадър се разхождаше умислен по улиците и умуваше как да