Укротяване на многоъгълника

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5833625 www.24chasa.bg
Трите зони в дневното пространство са обединени стилистично, но и всяка има свой акцент

Спокойствието си този дом с много чупки дължи на овладяването на трудното пространство, на стилните мебели, на подходящо подбрания текстил.

Странната форма на дневната и младежката стая провокирала интериорния дизайнер да предложи варианти за подредбата на кътовете и мебелите. Собствениците тръгнали към обзавеждането със свои идеи, за които настоявали през цялото време – трапезарната маса да е за 8 души в неразтегнат вид, диванът да е с максималнен брой места за сядане, да има двоен хладилник, охладителен шкаф за вино и голям кухненски остров. На пръв поглед с това изброяване се изчерпва всичко от обзавеждането в дневната. Но най-важното – изборът на стил, цветове, аксесоари остава в ръцете на Даниела Лазарова от студио dlinterior.
От чисто естетическа и донякъде практическа гледна точка се наложило да се събори малка стена до вратата към дневната. Така се освободило място за обръщане на кухненските мебели към спечеленото пространство. И още – стената между банята и сервизното помещение е преместена, за да попадне бойлерът в него. Пак в името на естетиката и прикриването на недомислия при строителството се наложило да се скрият два ревизионни отвора в антрето. Единият остава зад голямото огледало на панти, което при нужда се отваря и дава достъп до таблото с комуникациите. Другият е до входната врата и е облечен с ламперия. Така грозният дефект се превръща в интересен ефект.
Изцяло белите мебели в дневната носят белези на средиземноморски стил с ретро елементи. Акценти са централно разположената масивна маса, текстилът, подовата и стенната керамика. Цветовите комбинации са внимателно подбрани в контрастни нюанси. Специфичен е и цветът на гранитогреса, който преминава през целия коридор и дневната.
Младежката стая, също с много ъгли, е с легло, широко 1,40 см, с контейнер. Местата за сядане са с шкафове под седалката. Ламперията, която служи и за облегалка, преминава в обличане на радиатора. На отсрещната стена са разположени гардероби, шкафове, телевизор и работно място.
Корпусните мебели в апартамента са изработени в ателието на dlinterior.

снимки Александър Новоселски

Даниела Лазарова

Зад голямото огледало с панти в коридора се крият ревизионни отвори

Премахнатата малка стеничка позволява кухненските мебели да се обърнат към вратата на антрето

Текстилът в дневната е на "Радинели". Големият диван е поръчков по изискване на собтвениците

Около троянската маса се събират поне 8 души. Част от плота на острова може да се използва и за бързо хранене

Пряката дневна светлина е едно от предимствата на романтичната и практична кухня

Под кухненския остров е разположен шкафът за вино. Двойният хладилник е вграден

Родителската спалня е решена с две осветени ниши. Леглото е изработено в базата на DLINTERIOR с текстил на "Велекс"

В банята към спалнята са повторени фронталните мотиви и райета на стените

Оригинално решение в младежката стая е използването на шкафовете като места за сядане. Ламперията преминава в декоративна скара за радиатора

Едната стена е изцяло с шкафове и гардероб

Банята към младежката стая

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа