Укротяване на многоъгълника

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5833625 www.24chasa.bg
Трите зони в дневното пространство са обединени стилистично, но и всяка има свой акцент

Спокойствието си този дом с много чупки дължи на овладяването на трудното пространство, на стилните мебели, на подходящо подбрания текстил.

Странната форма на дневната и младежката стая провокирала интериорния дизайнер да предложи варианти за подредбата на кътовете и мебелите. Собствениците тръгнали към обзавеждането със свои идеи, за които настоявали през цялото време – трапезарната маса да е за 8 души в неразтегнат вид, диванът да е с максималнен брой места за сядане, да има двоен хладилник, охладителен шкаф за вино и голям кухненски остров. На пръв поглед с това изброяване се изчерпва всичко от обзавеждането в дневната. Но най-важното – изборът на стил, цветове, аксесоари остава в ръцете на Даниела Лазарова от студио dlinterior.
От чисто естетическа и донякъде практическа гледна точка се наложило да се събори малка стена до вратата към дневната. Така се освободило място за обръщане на кухненските мебели към спечеленото пространство. И още – стената между банята и сервизното помещение е преместена, за да попадне бойлерът в него. Пак в името на естетиката и прикриването на недомислия при строителството се наложило да се скрият два ревизионни отвора в антрето. Единият остава зад голямото огледало на панти, което при нужда се отваря и дава достъп до таблото с комуникациите. Другият е до входната врата и е облечен с ламперия. Така грозният дефект се превръща в интересен ефект.
Изцяло белите мебели в дневната носят белези на средиземноморски стил с ретро елементи. Акценти са централно разположената масивна маса, текстилът, подовата и стенната керамика. Цветовите комбинации са внимателно подбрани в контрастни нюанси. Специфичен е и цветът на гранитогреса, който преминава през целия коридор и дневната.
Младежката стая, също с много ъгли, е с легло, широко 1,40 см, с контейнер. Местата за сядане са с шкафове под седалката. Ламперията, която служи и за облегалка, преминава в обличане на радиатора. На отсрещната стена са разположени гардероби, шкафове, телевизор и работно място.
Корпусните мебели в апартамента са изработени в ателието на dlinterior.

снимки Александър Новоселски

Даниела Лазарова

Зад голямото огледало с панти в коридора се крият ревизионни отвори

Премахнатата малка стеничка позволява кухненските мебели да се обърнат към вратата на антрето

Текстилът в дневната е на "Радинели". Големият диван е поръчков по изискване на собтвениците

Около троянската маса се събират поне 8 души. Част от плота на острова може да се използва и за бързо хранене

Пряката дневна светлина е едно от предимствата на романтичната и практична кухня

Под кухненския остров е разположен шкафът за вино. Двойният хладилник е вграден

Родителската спалня е решена с две осветени ниши. Леглото е изработено в базата на DLINTERIOR с текстил на "Велекс"

В банята към спалнята са повторени фронталните мотиви и райета на стените

Оригинално решение в младежката стая е използването на шкафовете като места за сядане. Ламперията преминава в декоративна скара за радиатора

Едната стена е изцяло с шкафове и гардероб

Банята към младежката стая

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сесил Каратанчева спечели девета титла в своята тенис кариера. Тя триумфира на турнира в Сърпрайз (САЩ). Надпреварата е с награден фонд $25 000. На финала направи обрат срещу 14-годишната американска феноменка Кори Гауф след 5:7, 6:3, 6:1. За последно Каратанчева спечели титла през септември 2017-а.

26 пъти се пропускат заседания, Светослав Петков чист като сълза Рекордьор в отложените дела срещу него се оказва Светослав Петков, познат като Лъвицата сред криминалистите. Той е сочен за автоджамбазин номер 1 от полицаите, но пред Темида е чист като сълза. До момента срещу него няма произнесена нито една присъда,

С обвинение за три поръчкови убийства може да се сдобие съвсем скоро Димитър Желязков - Митьо Очите, научи "България Днес". Самите престъпления са извършени преди десетки години, а разследването им тогава не доказва съпричастността на Очите като поръчител. От няколко месеца материалите по тях отново са извадени от архива,