Ако чувствате умора у дома

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5858687 www.24chasa.bg


Домът е място, на което да си почиваме приятно, да се заредим с енергия и да получаваме позитивни усещания. Но нерядко става обратното - чувстваме умора, без да откриваме конкретната причина за това. Дали не е време да се замислим?

Температура и влажност
Ако повече от веднъж сте почувствали дискомфорт относно топло или студено и ви се налага често да се преобличате или да обувате и събувате допълнителни чорапи, помислете дали поддържате оптималната температура. Ако системата на отопление го позволява, защо да не монтирате терморегулатор. Това ще помогне за подържане на оптималните градуси и ще доведе до пестене на енергия и средства.

Липса на свеж въздух
През уикендите може да изкараме и цял ден у дома, особено през зимата. А в работните дни сутрините и вечерите са най-интензивното време, в което се готви и се вършат куп други неща. Това води до натрупването на различни аромати, някои от които могат да повлияят на самочувствието и настроението. Не забравяйте да проветрявате! Особено в спалнята преди лягане.

Ако чувствате умора у дома

Претрупаност
Макар да си мислите, че ще се чувствате най-комфортно сред любимите си вещи, е възможно те да са толкова много, че да задушават пространството. Което от своя страна може да създава чувство за теснота. Ако се съгласите, че това е така, опитайте да пренаредите или даже да освободите една от стените в дневната от прекалено многото предмети и по възможност да я декорирате с любим цвят.

Ако чувствате умора у дома

Безпорядък
Точно както дразни стерилната чистота и подреденост, същото може да прави и хаосът. Това се отнася за всички помещения. Обикновено с малко усилия нещата си намират по-подходящите места, което успокоява атмосферата.

Ако чувствате умора у дома

Неудобство в спалнята
Освен, че матракът може да пречи на добрия сън, същото може да прави и неправилното й разположение. Някои хора вярват в различни учения, като Фън Шуй, но дори и да нямате познания в тази област, вероятно инстиктът ще ви подскаже кое е най-удачното място за леглото.

Недостатъчно осветление
От липса на светлина домът страда обикновено през зимата. Не е лоша идея за този период да помислите за добавянето на още осветление.

Цветът на стените
При неговия избор се отчитат много фактори - по кое време на деня влиза естествена светлина, каква е функцията на помещението, дали искате да увеличите визуално пространството или да го разделите на части. За всеки случай използвайте по-неутрални тонове, но най-сигурно ще е, ако се доверите на дизайнери.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на нападетеля на ЦСКА Али Соу се разсъблече насред полето. 19-годишната Габриела позира с оскъдно облекло в поредната си предизвикателна фотосесия. Красавицата е облечена в нещо като бански, а пишните и форми преливат от него. Тя и Соу са задно от няколко месеца, а връзката, изглежда, се отразява добре на нападателя

Международен дебют като писател тихомълком е направил Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Напук на трите си присъди и издирването от Интерпол, кокаиновият крал успява да преведе на английски и да издаде автобиографията си "Съзирам душата на България". Произведението вече се предлага в специализирани сайтове за книги из цял

По-висок от майка си вече е синът на Даниела Серданова, видя "България Днес". Младежът стърчи почти с глава над първата Мис ЦСКА. Двамата се разходиха из централните столични улици, а след това свършиха важна работа, свързана с документи. Снимки: България