Домът на читателя: Авторски спектакъл

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5867433 www.24chasa.bg

С енергия и вдъхновение собствениците са се заели сами да обзаведат своя дом. Предварително са разглеждали много списания, черпили са идеи от интернет. Твърдо са били решени да се справят сами с огромното предизвикателство да обзаведат дом според своите нужди и естетически критерии. Семейството е с две деца и въпреки че площта не е голяма - около 100 кв. м., пространството е използвано изключително рационално.

От самото начало обитателите твърдо били убедени, че обзавеждайки своя дом, те участват в невероятен спектакъл, в който са действащи артисти. Добрият вкус личи от пръв поглед. На особена почит тук са стилът, естетиката и хармонията в интериора. Собствениците залагат на максималната откритост и демократичност на архитектурните форми, естествените материали, конструктивната простота и функционалността.

Всяко помещение има свой облик и очарование. Оформянето на пространствата е свързано най-вече с даденостите на архитектурното решение и разпределение. Тук не са правени функционални изменения и никакви реконструкции. Изцяло са използвани даденостите на обекта с оглед и на това, че апартаментът е разположен в подпокривното пространство на новопостроена жилищна кооперация. Най-голямото предимство на апартамента е огромната тераса, от която се разкрива чудна гледка към планината Витоша.
Тук главната роля е отредена за дневната, тя е притегателният център в жилището. В нея семейството се събира в края на деня, кани приятели. Тя е просторна и светла. Големите прозорци тип витрина вкарват допълнително светлина в помещението. В единното пространство се наслагват кухнята и трапезарията. Архитектурата се отличава със строга ритмика и организация.
Акцент в дневната е стената, облицована с естествен камък. Въздействието на този декоративен елемент се подсилва от подходящо подбраното осветление. Водещо е било желанието да се чувстват комфортно тук, в своя дом на сцената на своя спектакъл.
Всички мебели са подбрани удачно, без излишна демонстрация на лукс и разточителство. Те са функционални, удобни и красиви. Отличават се с мека стилистика.
Всяко помещение има своя емоционална окраска - еднакво топло и гостоприемно е навсякъде. Изобщо този интериор, създаден като модерен, без излишни претенции, се възприема най-вече като светъл и лек, ненатоварващ и приятен за обитаване.
Използваните естествени материали, модерни мебели и осветителни тела му придават стилен и елегантен облик. Въоръжени с търпение, собствениците са вярвали от самото начало, че дом се гради с години, а не изведнъж. Затова те не престават да мислят за промени и доусъвършенстване на свята рожба - техния дом.

текст Ася Георгиева снимки Александър Новоселски

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорите от сериала "София ден и нощ" Митко и Коки страдат за изминалите звездни актьорски мигове, разбра "България Днес". Двамата мъжаги бяха засечени в столично заведение, където разговаряха и си припомняха за добрите стари времена, когато славата ги връхлетя покрай играта им в хитовия сериал и не можеха да се отърват от луди фенки.

Ръководството на "Левски" има намерение да глоби нападателя Жерсон Кабрал. Прчината е глупавият червен картон, който футболистът си изкара при загубата с 0:1 от "Черно море". След нея "сините" се смъкнаха на трето място в класирането на Първа лига. Той остави отбора си с 10 човека в 68-ата минута. Това стана,

Жители на столичният квартал Св. Троица запретнаха ръкави и използваха едни от последните слънчеви дни за да облагородят градинката пред кооперацията си. За да я запазят от евентуални посегателства съкооператорите са сложили и кашпи пред новата декоративна