Домът на читателя: Авторски спектакъл

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5867433 www.24chasa.bg

С енергия и вдъхновение собствениците са се заели сами да обзаведат своя дом. Предварително са разглеждали много списания, черпили са идеи от интернет. Твърдо са били решени да се справят сами с огромното предизвикателство да обзаведат дом според своите нужди и естетически критерии. Семейството е с две деца и въпреки че площта не е голяма - около 100 кв. м., пространството е използвано изключително рационално.

От самото начало обитателите твърдо били убедени, че обзавеждайки своя дом, те участват в невероятен спектакъл, в който са действащи артисти. Добрият вкус личи от пръв поглед. На особена почит тук са стилът, естетиката и хармонията в интериора. Собствениците залагат на максималната откритост и демократичност на архитектурните форми, естествените материали, конструктивната простота и функционалността.

Всяко помещение има свой облик и очарование. Оформянето на пространствата е свързано най-вече с даденостите на архитектурното решение и разпределение. Тук не са правени функционални изменения и никакви реконструкции. Изцяло са използвани даденостите на обекта с оглед и на това, че апартаментът е разположен в подпокривното пространство на новопостроена жилищна кооперация. Най-голямото предимство на апартамента е огромната тераса, от която се разкрива чудна гледка към планината Витоша.
Тук главната роля е отредена за дневната, тя е притегателният център в жилището. В нея семейството се събира в края на деня, кани приятели. Тя е просторна и светла. Големите прозорци тип витрина вкарват допълнително светлина в помещението. В единното пространство се наслагват кухнята и трапезарията. Архитектурата се отличава със строга ритмика и организация.
Акцент в дневната е стената, облицована с естествен камък. Въздействието на този декоративен елемент се подсилва от подходящо подбраното осветление. Водещо е било желанието да се чувстват комфортно тук, в своя дом на сцената на своя спектакъл.
Всички мебели са подбрани удачно, без излишна демонстрация на лукс и разточителство. Те са функционални, удобни и красиви. Отличават се с мека стилистика.
Всяко помещение има своя емоционална окраска - еднакво топло и гостоприемно е навсякъде. Изобщо този интериор, създаден като модерен, без излишни претенции, се възприема най-вече като светъл и лек, ненатоварващ и приятен за обитаване.
Използваните естествени материали, модерни мебели и осветителни тела му придават стилен и елегантен облик. Въоръжени с търпение, собствениците са вярвали от самото начало, че дом се гради с години, а не изведнъж. Затова те не престават да мислят за промени и доусъвършенстване на свята рожба - техния дом.

текст Ася Георгиева снимки Александър Новоселски

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гигантски 32-килограмов шаран бе уловен на езеро край София. Уникалното постижение регистрира Владимир Веселинов (31 г.) от софийското село Реброво. Той издърпал трофеен унгарски шаран на баластриерата край Враждебна, информира divoto.bg. Замятал е с дънна въдица, като стръвта е била протеиново топче с аромат на ананас.

Собственик на заведение прорязва 4 дървета и ги третира с вещество с цел умъртвяването им, за да застрои тротоарната площ до заведението си в кв. "Гео Милев", бл 109 столицата. За това сигнализира в социалните мрежи Михаил Димитров и призовава компетентните органи да вземат отношение по

Сложиха рога на писателката Калина Паскалева. Изкусителката се появи с две плитки под формата на рогчета в косата си пред известен столичен хотел, видя България Днес. Малко малко начумерена, любовта не спира да блика от нея. Красавицата се беше барнала с очила под формата на сърца във фаталния червен цвят.