Домашни хитрини: За какво служи пастата за зъби

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6030324 www.24chasa.bg


Тя е изключително важна за ежедневието ни, защото без нея е немислимо да поддържаме добра лична хигиена. И извън случаите, в които сме я използвали за юношески лудории, има безброй полезни приложения. Мнозина не подозират за някои от тях.
С паста за зъби отлично могат да се чистят бижута. Трябва само да са влажни и върху тях да се нанесе малко паста. Леко изтъркване с четка за зъби и изплакване ще направят бижуто блестящо като ново. Същата технология работи отлично и ако сребърни прибори за хранене имат нужда от почистване.
Полирането на хромираните кранове става лесно със сода или оцет, но ако нямате такива, пастата за зъби може веднага да влезе в употреба. Нанесете от нея с влажна гъба върху крана, изтъркайте малко и изплакнете.
Следи от чай и кафе върху порцелан също се чистят с паста за зъби, както и петна от козметични средства върху огледалото.
Ако ножът, с който ще режете сладкиш, мирише на чесън или лук, можете да оправите положението, като го измиете с паста за зъби и го изплакнете добре.
Понякога по масата остават следи от чаши. Премахват се лесно с изтъркване с паста и обикновена салфетка. По същия начин се изтриват следи от маркер върху мебелите.
Зоната над подметките на белите маратонки се замърсява бързо. Ще я почистите лесно, ако нанесете там паста за зъби, търкате с четка и изтриете.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов