Ремонти с Валери: Нов живот за старите мебели

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6134631 www.24chasa.bg

С малко въображение и подходящи инструменти може да направите кът за отмора на терасата

Преди да се решите да изхвърлите старите и вече захабени мебели, които на всичко отгоре са ви и омръзнали, помислете дали не може да продължите да ги използвате, като ги превърнете в нещо друго.

Хората със сръчни ръце могат да направят от старите шкафове, столове и маси чудесни градински мебели. Така удължават живота им, вместо да увеличават боклуците.

За да направите това, ви трябват не само време, въображение и желание. Ако нямате подръка, първо си набавете необходимите инструменти, бои и подходящи материали, за да превърнете градината или терасата в прекрасен кът за отмора. Нахвърляйте си на хартия предварително какво искате да постигнете, за да улесните после работата си. По-долу ви предлагам няколко варианта.

 С малко въображение и подходящи инструменти може да направите кът за отмора на терасата

Градинска пейка от продънени столове

Това е една от най-често реализираните идеи, която продължават да са актулни. Сами можете да прецените каква част от старите кухненски столове можете да използвате и как да ги съчетаете. От два-три стари стола с продънени седалки, но със запазени здрави крака се получава много удобна пейка за петима, която може да оцветите според вкуса си.

Изберете си и изрежете подходящ плот от дърво, който ще бъде основата на пейката, и помислете как по-здраво да съедините отделните части. Най-добре е това да стане чрез винтове. Ако искате обаче да постигнете по-голяма здравина и стабилност, използвайте тънки болтове с подходяща дължина.

След монтирането на седалката може да сложите върху нея плътен дунапрен и да го покриете с подходяща дамаска или някой здрав плат. Може и просто да я боядисате, ако пейката ви ще бъде на открито по-продължително време.

Снимката е от блога Неви Бивалици

Бебешко легло става етажерка

Ненужното вече бебешко легло пак може да се използва от порасналите деца, като го превърнете в шкаф или етажерка. Там децата ще може да прибират много от нещата си в стаята.

Необходимо е само да направите един горен плот от дърво или друг подходящ материал, а предната решетка на леглото да се постави хоризонтално точно под него.

Естествено, новото ви изобретение ще трябва да се боядиса подходящо. За цветовете най-добре се посъветвайте с подрастващите, които ще го използват.

Креслото - в нова опаковка

Не изхвърляйте здравото кресло от дневната, а обновете вида му, без да влагате много скъпи материали. Първо, при нужда подменете тапицерията и крачетата му. Може да не използвате непременно дамаска, а чисто бял плат,например. След това използвайте боя за текстил и печат за декорации, с които да придадете уникален завършек към вида на своето обновено кресло.

Старата и вече захабена масичка за кафе пък може да освежите с подходящо фолио за мебели или като я пребоядисате. Ако вече не я искате в дневната си, тя винаги може да ви послужи на терасата или в градината.

Кухненски шкафове се превръщат в рафтове за обувки

Старите шкафове от кухнята или дневната с повече старание и умение може да превърнете в удобни и винаги необходими шкафчета или рафтове за обувки. Трябва ви само да съобразите, когато сами проектирате своя шкаф, какви видове обувки ще държите в него. Предвидете място както за летни гуменки, така и за високи ботуши.

Освен височината на рафтовете важна е и тяхната дълбочина. Ако дамските или детските сандали се събират спокойно на рафта, това не означава, че и големите мъжки зимни обувки също ще влязат вътре.

Висящи контейнери от запазени плотове

Нощните шкафчета са сред задължителните мебели за спалня, които обаче често не оправдават високите си цени. В случай че не държите толкова много на този традиционен модел за съхранение на дребни вещи, може да се сдобиете с неговия далеч по-оригинален вариант.

Висящият рафт е изключително подходящ, ако разполагате с малък бюджет, а освен това е и изключително лесен за направа.

Може да използввате здрав и запазен плот от стари, но вече разпаднали се шкафове. Пробийте дупки в четирите краища и чрез декоративни въжета го закрепете към тавана.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи