Ремонти с Валери: Няколко начина да направим от голямото помещение две

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6231648 www.24chasa.bg

Леките преградни стени бързо се демонтират и при необходимост стаята отново се разширява

Мнозина, които разполагат с по-голямо пространство в дома, сигурно са се замисляли как да го разделят на две или повече помещения. Без да претендираме за изчерпателност, ще ви предложим няколко от най-използваните варианти.

Ремонти с Валери: Няколко начина  да направим от голямото помещение две

Декоративните

преградни стени

имат предимството, че могат да се изграждат от всякакви материали и по ваш вкус и разбиране. Може да използвате готови дървени или леки метални решетки, които да оразмерите според избраното място за преграждане в помещението. Може и сами с подръчни материали да направите чудеса, ако имате повече въображение и търпение.

Декоративните преградни стени обикновено не са плътни, но може да си направите и такива, обикновено от дърво, които имитират напълно стена. Подобни стени често се изграждат и като етажерка, само че по-широка.

Леките прегради

по правило се изграждат като олекотени конструкции, изпълнени с обшивка от плочи гипсокартон или гипсфазер по метода на сухото строителство. Този е предпочитаният метод и при строителството на сгради с офиси, където леките преградни стени се съчетават отлично с окачените тавани.

Няма по-подходящ материал от плочите на гипсова основа за превръщане и на подпокривното пространство в уютно за обитаване кътче. Облицовката на останалите след етапа на грубото строителство неизмазани тухлени стени, преградните стени и най-вече обшивката на тавана са все територии, където плочите гипсокартон или гипсфазер са незаменими.

Изграждането на неносещи леки преградни стени е метод, който позволява бързо строителство, при това без да се внася влага и да се замърсяват помещенията. Няма друг строителен материал, с който да се получават напълно готови за боядисване гладки стени, без да са необходими каквито и да било мазилки и шпакловки.

С леките преградни стени значително по-лесно, бързо и евтино може да се постигнат изискванията за шумо- и топлоизолация.

Използването им е голямо удобство, защото при необходимост лесно могат да бъдат демонтирани, а помещенията отново разширени. Леките преградни стени са по-тесни от класическата тухлена зидария и така се увеличава обитаемата площ.

Такива стени се монтират най-добре върху олекотена метална или дървена конструкция, която играе ролята на носач. За подобна конструкция има изключително много материали в специализираните магазини и профилите можете да подберете сами, като предварително сте взели размерите на мястото, което ще се превърне в преградна стена.

Дълготрайни

преградни стени

Пазарът вече предлага изключително много материали и блокчета, предназначени за метода на сухото строителство и изграждането на по-стабилни и дълготрайни преградни стени. Тези материали в последните години се наложиха трайно като предпочитано решение, което позволява бързо, лесно, качествено и най-вече “сухо” изпълнение на строителните работи вътре в къщата или апартамента.

Това е предпочитаният от професионалните майстори метод за изграждане на преградни стени, но с малко повече старание може и сами да се заемете с подобно вътрешно строителство.

Подходящ е

за обшивка на

подпокривното

пространство

в тавански помещения, за ограждане и затваряне на кухи пространства за тръбопроводи и други инсталации в бани и кухни. Подходящ е и за изпълнение на окачени тавани.

Този метод се използва и за направа на вътрешна топлоизолация. При неравни или криво иззидани стени вместо бавното и скъпо полагане на дебели пластове мазилка, внасяща голямо количество влага в помещенията, предпочитано решение е облицовката с плочи на гипсова основа, наречено още суха мазилка.

При сухото строителство липсват каквито и да било мокри процеси, защото не се използват строителни разтвори, съдържащи голямо количество вода. Фугирането на обшивките с плочи не се брои за мокър процес, защото количеството на материала, използван за запълване на фугите, е много малко и бързо изсъхва.

Поради това при този начин на строителство не се налага продължително изчакване, докато влагата се изпари и помещенията станат годни за обитаване. Това, че в сградата не се внася допълнително влага, е много съществено предимство и при извършването на ремонтни дейности.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него