Morpheus от Заха Хадид (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6493371 www.24chasa.bg

Morpheus е петата кула от комплекса с хотели и казина City of Dreams в Макао. Проектът за този нестандартен хотел е отпреди три години и е на починалата през 2016-а Заха Хадид. Затова сега строежът се осъществява под наблюдението на едноименното архитектурно студио. По план хотел Morpheus трябва да отвори през пролетта на 2018 г.

Сградата определено е в стила на Хадид - с органични форми, носещи усещането за обтекаемост и дори за движение. Макар на пръв поглед да изглежда като правоъгълник, зданието е със специфична структура и фасада, приличаща на плетеница или скелет. В средата хотелът създава илюзията, че е разкъсан, но ефектът е търсен.

Стъклени коридори ще съединяват двете части, а благодарение на този дизайн се оформя впечатляващ атриум. Хотелът ще е на 39 етажа, на които ще бъдат разположени около 770 стаи. Ще има казино, СПА център, магазини, ресторанти и басейн на покрива.
Снимка Facebook на Truemedia

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Извънземните не дойдоха, властта в Германия не се смени Иво АНГЕЛОВ Нострадамус (Nostradamus) е един от най-известните пророци и астролози в света. Но дори и той не винаги познава. В книгата "Предсказанията" той събира свои основни предсказания за далечното бъдеще, изписани под формата на четиристишия.

Бившата ВИП съквартирантка Джулиана Гани все повече плаши с външния си вид. Изглежда, че за силиконовата блондинка понятието „умереност” не съществува, защото прилича по-скоро на карикатура, отколкото на звездна красавица, за каквато се опитва да мине. Тези дни Гани публикува няколко снимки в социалната мрежа, които доста смутиха почитателите й.

Изборът на Тамара беше абсолютно честен. Той беше много на кантар, беше много трудно. Пет момичета бяха много оспорвани. Всяка от тях можеше да бъде избрана. Това заяви организаторът на конкурса Ирина Папазова пред Би Ти Ви. "Изборът се прави от жури, което е от 25 човека. Те посочват 3 момичета, от които се избира.