Porotherm 38 W.i. Plan – за всеки по нещо

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6579594 www.24chasa.bg

Тухлата пълна с вата, пълна с предимства

Какво си представяте, когато чуете думата „тухла“?

Винербергер ви дава възможност не само да разгърнете въображението си, но и да видите, че иновации се случват и в България. Пълнената тухла Porotherm 38 W.i. Plan съчетава всички предимства на керамиката и едновременно изключва нуждата от мисли за допълнителна външна изолация, защото в нея е вградена минерална вата.

Мечтаният дом е инвестиция за цял живот и си струва да се обмисли добре. Енергоспестяване, ефективност, дълготрайност, здравословност, икономичност – задачата на качествените строителни материали е да изпълнявят изискванията и нуждите на всеки. Защото собствената къща е уютното вкъщи, където се отдаваме на хобита и почивка… Най-ценното място, което споделяме със семейството си… Успешният проект за архитект, проектант, строител или пък майстор.

У нас в действителност има много добри продукти, които, подкрепени от допълващи елементи отговарят на различните нужди за изграждане на къща. Представете си обаче един продукт „всичко в едно“, който задоволява изискванията на всеки. И то без допълнителни материали.

Porotherm 38 W.i Plan е иновационен за българския пазар продукт, но на запад отдавна известен и предпочитан. Това са блокове, които съчетават керамика и вата в едно и спестяват много операции и средства по полагането на допълнителна топлоизолация. Освен лесната работа с тях, те имат и други предимства, си струва да се усетят. И най-ценното: отговарят на всички изисквания и са подходящи за нуждите на всеки от нас.

За младите

Младите двойки, чийто съвместен живот тепърва започва, търсят едно основно нещо: новопостроеният дом да е дълготрайна инвестиция за тях. Защото „Така строят влюбените, когато трябва да останат завинаги.“ Керамичните материали действително са много устойчиви и издържат на всякакви атмосферни условия. За това говорят не само новите изградени с керамичните блокове сгради, но и многото запазени от древността чак до наше време. Керамиката запазва стойността си години наред. И точно с нея се постига най-рентабилната инвестиция.

За семейните

При семейните хора, които вече имат и малки деца, ситуацията се усложнява. За тях важни са здравословният климат и материалите, които щадят природата. „Така строят хората, за които здравословният живот и комфортът у дома за важни“ – ще споделят те. Керамичните блокове се състоят от 100% естествени материали. Глината е плод на идеалната комбинация на четирите елемента – Земя, Вода, Въздух и Огън. А вградената минерална вата прави тухлите най-добрите защитници на дома от студ, жега, вятър и дъжд.

Реално тук разглеждаме две основни предимства: Абсолютно здравословен въздух вкъщи (тухлите поддържат оптимална влажност като поглъщат излишната влага и я отдават, когато е необходимо) и опазване на околната среда (не отделят вредни вещества). Има и бонус: енергийна ефективност. Керамичните блокове Porotherm 38 W.i Plan запазват топлината по естествен път, защото керамиката има уникална акумулираща способност. Допълва я специалната решетка, която пази вложената вътре вата и гарантира по-дългия ѝ живот. Така освен от студа през зимата, пази и от жегите през лятото. Не всички знаят, че обикновено за охлаждане през юли и август използваме много повече енергия, отколкото за отопление през януари и февруари. Редуцирането на използвана енергия пести средствата, времето и усилията на собствениците на къщата, а и ресурсите на планетата.

За архитектите и проектантите

Какво мислят архитектите, които създават градовете ни и извайват домовете ни? Наред с фактори като дълголетие и устойчивост, мисъл за здравето и околната среда, важното за тях е строителният материал да позволява пълно разгръщане на креативността на архитектурната мисъл, да постигнат максимално естетични и издържали на времето и тенденциите сгради.

Арх. Николай Иванов казва: „Керамиката е материал с многогодишна история, но и с качества, подходящи да изпълнят и най-смелите изисквания на съвремието ни.“

За строителите

Архитектурните идеи трябва да бъдат и реализирани. Как го постигат строителите? Всички търсят едно: максимална ефективност на строителната площадка, защото бързата и качествена работа на майстора намалява изразходените време и пари. Добавена стойност, а не добавени разходи: с вградената си вата Porotherm 38 W.i Plan съкращава времето за изпълнение на строителството, защото се спестява целият процес по полагане на допълнителна топлоизолационна система. Съвсем опростено: изолацията вече е вътре в тухлата – слагаш и продължаваш. Освен това се пестят разходи за труд, складиране на материали, механизация и т.н. Работата със специалното полиуретаново лепило Porotherm Dryfix е двойно по-бърза, лесна и прецизна. То е изключително здраво и може да се използва при температури до -5оС! Строителната площадка остава чиста по време на целия процес на зидане.

Равносметката

Досега беше широко разпространено ограничаващото мислене, че един продукт не може да отговаря на различни нужди и да съвместява много функции, без да губи от качествата си. Две в едно, три в едно – обикновено производителите се ограничават до съчетаването на 2-3 неща. Ето как обаче Винербергер създаде един революционен за България продукт, който задоволява нуждите на всеки. Мнозина вече се увериха в това и лично.

Намерете още информация тук:

https://wienerberger.bg/resheniya/inovaciq-porotherm-38-w.i.-plan

https://wienerberger.bg/produkti/porotherm-38-w.i.-plan

https://youtu.be/CPGhYBMP4jM 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Полицията и прокуратурата започват проверка заради бившия кмет на Галиче Ценко Чоков. Причината е, че той е бил забелязан в столичен ресторант в "Драгалевци", показват снимки публикувани от Нова тв. Официално Чоков е с мярка за неотклонение домашен арест и не би трябвало да напуска дома си без разрешение.

Златните момичета от ансамбълът по художествена гимнастика, заедно с омбудсманът Мая Манолова и Негово Светейшество Българския патриарх Неофит откриха днес социална кухня „Не хаби – дари“ в двора на църквата „Св. Св. Кирил и Методий“. Кампанията е подкрепена от БЧК, а храната ще се приготвя всеки ден с продукти, дарени от големите търговски вериги.

Актьорът Герасим Георгиев - Геро седна на лафче с режисьора Виктор Божинов и компания, видяха папараците на "България Днес". Полицаят от края на града не разсмива само публиката от малкия екран, но и всеки, който седне на маса с него. Мъжката компания се смя през цялото